ÎN DIFICULTATE MAJORĂ – Firma care păzește obiectivele din Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor Maramureș și-a cerut insolvența

0
1351

INSOLVENȚĂ DE SECURITATE. Sereleul Xaos Security Solutions din Baia Mare, firma care este plătită din banii publici ai Maramureșului să păzească obiectivele din Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) Maramureș și-a cerut insolvența, solicitând să fie pusă sub protecția legii 85, specifică firmelor aflate în dificultate majoră. Cererea, înregistrată marți, 27 iulie 2021, va fi judecată de Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Maramureș.

 

Solicitarea poate părea suprinzătoare în contextul în care, deși până în 2018 firma avea o cifră de afaceri de 457.000 de lei, în 2019, după ce managerul de marketing al firmei, pesedistul Nicolae Ioachim Făt, a fost cooptat în funcția de consilier personal al președintelui Consiliului Județean Maramureș, pesedistul Gabriel Valer Zetea, iar firma a primit contractul de pază al obiectivelor din SMID Maramureș, cifra de afaceri a firmei a explodat, aproape triplându-se (respectiv, a ajuns în 2019 la peste 1,16 milioane de lei, iar în 2020, la peste 1,25 milioane de lei), iar profitul net raportat a fost de 343.197 lei (2019) și 43.832 lei (2020). Așadar, din raportările financiare nu reieșe că firma, care, cel puțin scriptic, îi aparține lui Teofil Emanuel Tomoiagă, ar fi în dificultate majoră, așa cum condiționează legea insolvenței.

 

Firma, care în vara anului 2019 a câștigat licitația  pentru paza obiectivelor din SMID Maramureș situate în Sighetu Marmației, Târgu Lăpuș, Moisei și Fărcașa, este administrată de Nicolae Raica, însă este conectată cu otgonul la pesedistul Nicolae Ioachim Făt, cel care a fost nu doar salariat al firmei, ci chiar manager de marketing la Xaos Security Solution (adică răspundea/căuta/găsea contractele firmei) și care ulterior a fost numit consilier personal al președintelui Consiliului Județean din acea vreme, pesedistul Gabriel Valer Zetea (șeful său politic și administrativ), iar firma a câștigat un contract de pază.

 

Aveți anexată și dovada acestei situații, soldată cu livrarea de administrația publică județeană a unui contract către firma care-l avea ca angajat să caute contracte tocmai pe cel care avea să devină consilierul personal al președintelui administrației județene (vezi foto mic, declarația de interese a respectivului). Făt a fost consilierul lui Zetea (plătit din bani publici) în perioada decembrie 2018 – septembrie 2020, iar contractul prin care CJ Maramureș desemnează Xaos Security Solution ca paznic al obiectivelor SMID a fost livrat în vara anului 2019.

 

De altfel, până și sediul social al firmei Xaos Security Solution este înregistrat la aceeași adresă cu firmele pesedistului Nicolae Ioachim Făt (toate denumite Xaos), fost manager de marketing al Xaos și fost consilier personal al fostului președintele pesedist al CJ Maramureș, Gabriel Valer Zetea – pe str. George Cosbuc 25 A din Baia Mare, acolo unde sunt înregistrate și sereleurile acestuia, Xaos Innvovation (fosta IT DSS) și Xaos Regional Media (prin ultima, Făt controlând portalul eMaramureș, cumpărat de la Cristian Șpan și care este conectat ilegal la vechea bază de dată a portalului eMM, care aparține unei firme aflate în insolvență și care nu a vândut respectiva bază de date – sigur, e o altă ilegalitate înfăptuită în Baia Mare și perpetuată în văzul tuturor, dar la care organu’ abilitat stă letargic, cu ochii larg închiși, mimând că nu observă).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here