FAPT – S-a deschis licitația pentru extinderea terminalului pentru pasageri de la Aeroportul Internațional Maramureș, cu o valoare estimată la 125 de milioane de lei

1
809

NOUL TERMINAL PENTRU PASAGERI. Aeroportul Internațional Maramureș, regie autonomă din subordinea Consiliului Județean Maramureș, a introdus în licitație publică contractul pentru extinderea și modernizarea terminalui pentru pasageri, estimat la o valoare totală maximă de aproape 125 de milioane de lei (exact: 124.894.962,42 lei, sumă care include TVA).

 

Contractul prevede proiectarea (cu elaborarea documentațiilor tehnico-economice) și execuția propriu-zisă (inclusiv cu asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului). Suma include și furnizarea și montarea dotărilor incluse în proiect (echipamente de control securitate, signalistică, panotaje etc., precum și a echipamentelor și utilajelor tehnologice).

 

Practic, contractantul pornește de la propunerile tehnice și arhitecturale din Studiul de Fezabilitate elaborat și trebuie să  ajungă la punerea în funcțiune a proiectului noului terminal pentru pasageri.

 

Contractul va fi atribuit pe o durată de 24 de luni (2 ani) pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț, unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 49%, planul de implementare a contractului – 15%, perioada de garanție – 10%, restul procentelor (26%) revenind experienței profesionale a 6 experți-cheie în realizarea proiectului. Finanțarea este asigurată din surse proprii, fonduri de la bugetul de stat și fonduri nerambursabile UE (prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020).

 

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 10 octombrie 2022. Noul terminal va avea o suprafață totală desfășurată de 12.209 metri pătrați și o capacitate de 450 pasageri pe oră. Proiectul trebuie finalizat în 2 ani.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here