FAPTĂ – Un consilier județean PSD Maramureș și-a băgat firma într-o insolvență suspectă, după ce și-a scos dividende de 600.000 de lei

1
8445

INSOLVENȚĂ CU PREMEDITARE. Un consilier județean din Maramureș și-a băgat firma într-o insolvență suspectă, după ce și-a scos dividende de trei ori mai mari decât datoriile declarate. În contextul în care “abilitații” mimează că nu observă nimic, vă propunem să vedem faptele, așa cum s-au întâmplat acestea.

 

Fantoma din Vișeu de Sus

 

Consilierul județean PSD Maramureș Vlad Sorin Ilie (foto mic dreapta) din Vișeu de Sus, are activitate ZERO în forul administrativ al Maramureșului – convins că până și colegilor jurnaliști le este greu să adauge numelui o imagine, omul având rol de ficus în Consiliul Județean (CJ) Maramureș, neluând nici măcar o dată cuvântul în plen, îi ajutăm cu o informație: este personajul cel care stă în grupul PSD lângă Emil Ambruș.

 

Introdus cu forcepsul intereselor economice din Vișeu de Sus în forul administrativ al Maramureșului, pe filiera Vasile Coman “Vărzaru’”, influentul primar din Vișeu de Sus, Ilie a dospit din 2016 până în prezent, unica dată când a avut ceva de spus fiind atunci când l-a obligat legea: la depunerea jurământului.

 

Deși este doar absolvent de liceu (Liceul Teoretic “Bogdan Vodă” din Vișeu de Sus), Vlad Sorin Ilie (51 de ani) se autorecomandă ca fiind economist. Este posesorul mai multor sereleuri (Trans Com Sorin, Milenium Hotspot, Inter Flor Company) însă este cunoscut prin cea de păcănele, Nord King Games, un sereleu pe care l-a întregistrat în Vișeu de Sus și în care este asociat cu Florin Feiciuc.

 

Cum să fentezi statul

 

Pentru că dependența de jocuri de noroc este ignorată de autoritățile din România, păcănelele aduc profituri substanțiale celor care le gestionează, profitând de dependenții de ceea ce în țările civilizate este considerată o adicție la fel de gravă ca alcoolismul sau consumul de droguri.

 

Doar o privire de ansamblu pe bilanțul financiar al ultimului an, indică faptul că și firmei de păcănele a consilierului județean PSD Ilie din Vișeu i-a mers bine de tot: o cifră de afaceri de aproape 1 milion de euro (exact: 4.318.384 lei), ceea ce i-a adus un profit net de peste 375.000 de euro (exact: 1.748.364 lei).

 

Ce a făcut consilierul județean PSD Maramureș Vlad Sorin Ilie? Și-a scos dividendele în cuantum de aproape 600.000 de lei (exact: 597.500 lei, echivalentul a peste 128.000 de euro, la cursul valutar de la finalul anului trecut), apoi, după un timp relativ scurt, și-a cerut insolvența susținând prin documentația aferentă că are datorii de 211.301 lei, pe care nu le poate plăti pentru că firma „nu dispune de lichidităţile necesare achitării creanţelor scadente la plată” (în fapt, după tabelul final al creanțelor are datorii de 318.000 de lei, oricum puțin în raport cu cifra de afaceri și profitul obținut).

 

O subliniere: în 31 mai 2019, firma figura în scriptele contabile că ar avea în casă și conturi la bănci lichidități de aproape 700.000 de lei. Dar banii s-au epurat, după cum precizam, consilierul județean pesedist luându-și dividende și lăsând firma în imposibilitatea de a-și achita datoriile (mare parte a acestora fiind către stat). O șmecherie mică pentru Fisc (care ar trebui să încaseze peste două treimi din datoriile declarate de firma de păcănele a consilierului), un pas uriaș pentru pesedistul Ilie din Vișeu.

 

Conform legii, dacă firmele de păcănele înregistrează datorii la stat, li se retrage licența de funcționare. Asta este povestea unui consilier județean pesedist care și-a scos profitul făcut prin specularea dependenței unor persoane netratate medical și a zis că nu mai are bani să-și plătească datoriile. Deci, statul să mai aștepte…

 

GRUPUL de INVESTIGAȚII 2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here