FAPT – Operatorul de apă-canal Vital SA, care prestează în Maramureș un serviciu public de tip monopol, și-a majorat profitul net cu aproape 53%

1
1066

MONOPOL CU PROFIT DE 11%. Anul trecut, operatorul de apă-canal Vital SA, care prestează în Maramureș un serviciu public de tip monopol, și-a majorat profitul net cu 52,61%, comparativ cu 2017. Practic, în 2018, Vital SA, firmă controlată de municipiul Baia Mare (care deține 87,768% din acțiunile societății), a raportat un profit net de peste 1,66 milioane de euro (exact: 7.744.164 lei).

 

Creșterea este una semnificativă (fiind pe locul 3 în topul profitului net din întreaga istorie a firmei, după cele din 2015 și 2016), cu mai bine de o jumătate mai mare decât cea a anului 2017.

 

În ultimii 4 ani, Vital a stors un profit net de aproape 30,5 milioane de lei (exact: 30.467.678 de lei, echivalentul a 6,8 milioane de euro la cursul mediu al ultimilor 4 ani), ca apa din piatra seacă a economiei maramureșene, datorită faptului că prestează un serviciu de tip monopol.

 

Atât am vrut să vă comunic, deocamdată: că Vital, firma orașului care se îngrijește să primiți apă și servicii de canalizare de calitate și, mai ales, la prețuri rezonabile a făcut anul trecut un profit net de 1,66 milioane de euro, lucrând cu un profit net pe servicii de… aproape 11% (exact: 10,95%)! Simplu.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Din cauza acestui monopol cat si serviciilor oferite mai multe administrați locale au renunțat la Proiecte Apa-Canal pe motiv că Ghidul Soliciatului cerea administrare cu un operator regional sau local.Vezi UAT Repedea-Poienile de Sub Munte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here