APĂRARE – Gheorghe Șimon: Vehiculul blindat Piranha 5, un impuls pentru relansarea Uzinei Mecanice București

0
429
Autotransportorul Blindat Piranha 5

COLABORARE. Fabricarea în comun cu General Dynamics European Land Systems (GDELS) a vehiculului blindat Piranha 5 va fi un impuls excepțional pentru relansarea și retehnologizarea producției, dar și pentru perfecționarea angajaților Uzinei Mecanice București (UMB), susține ministrul Economiei, Gheorghe Șimon.

 

“Documentele semnate cu General Dynamics profilează liniile directoare ale unui parteneriat strategic sustenabil, româno-american, în beneficiul industriei naționale de apărare și al obiectivelor de înzestrare ale armatei române. Fabricarea în comun a vehiculului blindat Piranha 5 va fi un impuls excepțional, atât pentru relansarea și retehnologizarea producției, cât și pentru formarea și perfecționarea angajaților Uzinei Mecanice București”, a precizat ministrul Șimon.

 

Memorandumul de înțelegere și Acordul de cooperare semnate între compania subordonată ministerului Economiei, Romarm – filiala UMB și General Dynamics European Land Systems stipulează cooperarea pentru producerea și livrarea de transportoare auto blindate Piranha 5, în diverse configurații, conform cu necesitățile de dotare ale armatei României.

 

Înțelegerile între părțile semnatare se vor derula în două faze. În prima fază, UMB va subcontracta de la GDELS asamblarea și fabricarea locală de componente pentru Piranha 5. Sub această formă de cooperare va fi livrată prima comandă de vehicule blindate, dintr-un total estimat la 227 de transportoare. În a doua fază, GDELS va constitui o societate română cu răspundere limitată (GDELS ROM SRL) care va iniția formarea unei societăți mixte române, împreună cu UMB. Acest joint venture va executa a doua comandă, în calitate de contractant principal, dacă legislația și reglementările românești vor permite.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here