FAPT – Situația primelor 4 parcuri industriale din Maramureș, dintr-o rețea de 8 asemenea facilități care se vor dezvolta în județ

0
174

PARCURI INDUSTRIALE. Pentru sprijinirea antreprenorilor locali și crearea de locuri de muncă bine plătite, administrația județului Maramureș a pregătit o strategie care prevede înființarea a 7-8 parcuri industriale de dezvoltare inteligentă. Pentru 4 dintre acestea, cele din Baia Sprie, Fărcașa, Șomcuta Mare și Târgu Lăpuș, au fost deja depuse documentațiile chiar la deschiderea apelului de finanțare (este vizată obținerea finanțărilor pe programul POR pentru Regiunea de Nord-Vest).

 

Proiectul creării parcurilor industriale de specializare inteligentă din Maramureș este gestionat de firma creată de Consiliul Județean Maramureș în acest sens, Parcuri Industriale Maramureș SA (care are ca unic acționar Județul Maramureș).

 

Valoarea totală a investițiilor în primele 4 parcuri industriale este de 74 milioane de euro, sumă care include banii pentru infrastructură și ajutorul de stat pentru instalarea antreprenorilor care investesc în aceste parcuri (pentru construcții și dotări ale halelor care vor fi amplasate în aceste parcuri industriale, antreprenorii pot beneficia de ajutor de stat de până la 2,5 milioane de euro, dar nu mai mult de 60% din investiția propriu-zisă).

 

În Baia Sprie, care este cel mai avansat proiect de acest gen din județ (proiect reprezentat în foto), s-a realizat drumul de acces și s-au asigurat utilitățile. „Prin aceste proiecte rezolvăm problema infrastructurii în fiecare parc industrial: rețele de apă, canalizare, gaz și curent, precum și drumurile de acces pentru fiecare parcelă, pentru ca fiecare antreprenor care dorește să investească în Maramureș să aibă toate facilitățile”, a precizat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here