FAPT – Omul de afaceri Romi Marchiș de la Flamgard Impex, firmă cu cifră de afaceri de 3,6 milioane de euro, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

0
4991

EVAZIUNE FISCALĂ. Omul de afaceri Romi Marchiș (55 de ani, foto mic dreapta și foto mare sus), patronul de la Flamgard Impex, firmă care în 2017 a avut o cifră de afaceri de 3,6 milioane de euro, a fost trimis în judecată de Finanțe pentru infracțiuni de evaziune fiscală. Dosarul în care se va judeca fapta prevăzută în Codul Penal și în care firma Flamgard Impex SRL este chemată în judecată ca parte responsabilă civilmente a fost înregistrat la începutul acestui weekend.

 

Firma băimăreanului Marchiș, Flamgard Impex, înregistrată în comuna Recea, și-a început activitatea economică în anul 1995 (în comerț), apoi s-a reprofilat pe construcții și confecții metalice (în 1997), iar din 2002 s-a axat pe producția tâmplăriei PVC.

 

Ascensiunea semnificativă a firmei Flamgard Impex a început în anul 2014, primul în care a înregistrat o cifră de afaceri din 8 cifre, cu 90 de angajați. În 2017, ultimul an important al firmei, Marchiș a raportat o cifră de afaceri de aproape 17 milioane de lei (echivalentul a peste 3,6 milioane de euro la cursul finalului de an).

 

Începând din 2018, a început declinul firmei, societatea fiind executată silit în contul mai multor bilete la ordin, iar în ianuarie 2019 instanța a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă, la cererea a trei creditori (bănci și furnizori).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here