CONTRACT SEMNAT – 1 milion de lei costă doar supervizarea lucrărilor de la noul pod transfrontalier peste Tisa, investiție de peste 138 de milioane de lei

0
709

POD TRANSFRONTALIER. Consiliul Județean Maramureș va plăti 1 milion de lei (exact: 1.001.016,60 lei, sumă care include TVA) firmei clujene Baseli Drum Consult SRL, specializată în activități de inginerie și consultanță tehnică, pentru serviciul de supervizare a lucrărilor de construcţie de la noul pod peste Tisa, care se edifică în zona Teplița din Sighetu Marmației.

 

Firma clujeană este controlată de Sergiu Corneliu Baba (care o deține împreună cu soția sa, Livia Dana Baba) și a obținut contractul (semnat la 12 august 2022) din postura de unic ofertant (criteriul de atribuire a fost Cel mai bun raport calitate-preț – unde ponderea prețului în decizia finală a fost de 40%, iar experiența profesională a experților-cheie de 60%). Anul trecut, firma lui Baba a raportat o cifră de afaceri de 2,26 milioane de lei și un profit net de aproape 900.000 lei obținut cu 9 angajați.

 

Contractarea serviciului de supervizare este motivat de oferirea beneficiarului (Consiliul Județean Maramureș) a garanției că antreprenorul lucrării își va îndeplini toate obligațiile contractuale, va respecta prevederile legale, proiectul tehnic și caietele de sarcini.

 

Noul pod peste Tisa din zona Teplița / Sighetu Marmației este realizat în parteneriat de Consiliul Județean Maramureș (care a contractat în iunie 2022 partea de proiectare și execuție a lucrărilor și în august 2022 partea de supervizare a lucrărilor) și CNAIR SA (care răspunde de derularea procesului de accesare a finanțării nerambursabile – proiectul este finanțat în cea mai mare parte, 85%, din fonduri nerambursabile UE, prin POIM 2014-2020).

 

Partea de proiectare și execuție a fost contractată cu o asociere de două sereleuri, formată din Tehnodomus & Costin și Vlad Birou de Proiectare, contractul urmând să fie plătit cu peste 138 de milioane de lei (exact: 138.248.584,32 lei, sumă care include TVA și care este echivalentă cu aproape 28 de milioane de euro). Contractul trebuie finalizat în 2 ani (24 de luni). Aveți detalii despre acest contract într-un articol 2mnews AICI.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here