CONFLICT – Primarul din Cavnic i-a retras viceprimarului toate atribuțiile: care este dedesubtul conflictului și ce legătură are cu asta pesedistul Zetea

0
2027
Slezinger Bela și Vladimir Petruț

CAVNIC. Primarul orașului maramureșean Cavnic, Vladimir Petruț (PNL), i-a retras TOATE atribuțiile viceprimarului Slezinger Bela (PCM – Partidul Civic Maghiar). Practic, acesta are acum rol de ficus, decorativ, în instituția administrației publice din Cavnic.

 

Odinoară parteneri (în campania din 2016, Slezinger l-a susținut public pe Petruț, pe când acesta candida din partea PSD, acesta recompensându-l cu funcția de viceprimar, în care l-a propus în fața unui Consiliu Local pe care-l controla în totalitate), acum dușmani. Să vedem ce s-a întâmplat?

 

Ce spun cei doi combatanți

 

Varianta oficială a primarului Petruț este că Slezinger “a început să-și urmărească doar interesul personal sau al unor oameni (grup de interese) cu care acesta avea înțelegeri” și că acesta ar fi emis, în lipsa sa din Primărie, o dispoziție prin care și-a delegat dreptul de semnătură al primarului.

 

Numai că această dispoziție a fost emisă în vara anului 2016, imediat după alegeri, deci e greu de crezut că Petruț a aflat de aceasta doar acum, deși el așa susține (că a fost informat doar acum, pentru că fiind în echipă cu Slezinger, angajații Primăriei nu l-au informat, fiind convinși că el a dispus întocmirea dispoziției).

 

De asemenea, viceprimarul Slezinger susține că a doua zi după alegerile locale a luat sfârșit colaborarea cu primarul Petruț, acesta neconsultându-se cu el și nici cu forul deliberativ al orășelului. Evident, și Slezinger îl acuză pe Petruț, public, de cheltuirea netransparentă a banului public, care în Cavnic s-ar face după bunul plac a primarului, care nu dă socoteală nimănui.

 

Ca și în cazul afirmației lui Petruț și afirmația lui Slezinger e greu de crezut, pentru că dacă era încheiată colaborarea dintre ei a doua zi după alegeri, Petruț nu-l propunea viceprimar. Două neadevăruri, așadar. Așa că vom proceda la decriptarea pentru public a motivului conflictului, al cărui miez e tocmai șeful PSD Maramureș, neocomunistul Gabriel Valer Zetea.

 

Care este motivul

 

La alegerile din 2016, Petruț (fost PPDD, pe atunci PSD) a câștigat scontat Primăria Cavnic, din postură de primar interimar (mai exact de viceprimar cu atribuții de primar, pentru că fostul primar, Alexandru Dragoș – PSD – s-a retras din funcție). A surprins, poate, doar procentul cu care a câștigat Petruț: 70%, spulberându-și contracandidații (liberalul Bindiu și independenta Danciu).

 

După ce a intrat în conflict direct cu șeful PSD Maramureș, Gabriel Valer Zetea (foto mic dreapta, alături de Slezinger Bella), devenit și președinte al Consiliului Județean Maramureș, Petruț a fost dat afară din partid, într-un târziu, timp suficient pentru a-i face troacă de porci pe șefii PSD, de la Dragnea Liviu la Zetea Gabriel Valer, pe care i-a acuzat, din postură de insider, de multiple ilegalități. Plecat din PSD, Petruț s-a înscris în PNL, unde activează și acum.

 

Conflictul său cu pesedistul Zetea, însă, nu s-a finalizat, așa că Zetea, după ce a ordonat consilierilor locali PSD, ajunși în forul deliberativ al orășelului mai ales datorită notorietății lui Petruț, să întoarcă armele și să-l boicoteze continuu pe acesta.

 

Pentru că Petruț controlează CL Cavnic și cu ordinul de boicot dat de Zetea (doar consilierii PSD din Cavnic provin de pe lista făcută de Petruț), pesedistul șef a contraatacat și l-a atras de partea sa și pe viceprimarul PCM Slezinger (care nici el n-ajungea viceprimar fără vrerea lui Petruț, vezi numărul de voturi cu care e creditată filiala PCM Cavnic).

 

Cum a contraatacat? În vara anului trecut, soția viceprimarului a fost angajată (temporar) la Spitalul de Boli Infecţioase și Psihiatrie Baia Mare, instituție din subordinea CJ Maramureș, controlat de pesedistul Zetea. Punct.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here