EXCLUSIV – Se deschide primul magazin beer-to-go din Maramureș al Casei Berarilor Artizani, cu peste 100 de tipuri de bere artizanală

0
4582

MAGAZIN DE BERE ARTIZANALĂ. Vineri, 22 mai 2020, în Baia Mare se deschide primul magazin din județul Maramureș al Casei Berarilor Artizani, un concept nou de magazine beer-to-go (bere pentru acasă) cu cea mai mare selecție de beri artizanale românești: peste 100 de tipuri de bere artizanală sub marca unor producători autohtoni.

 

Berea este nepasteurizată, cele mai multe sortimente fiind și nefitrate (evident, produsele nu conțin conservanți, coloranți sau alți potențiatori de culoare, de aceea magazinul are cameră frigorifică unde temperatura este controlată).

 

Reprezentanții proiectului Casa Berarilor Artizani (un grup de investitori condus de antreprenorul Florin Mîndru, care au investit 240.000 de euro în conceptul magazinelor beer-to-go), au precizat, pentru 2mnews, că noul magazin din Baia Mare este amplasat pe Bulevardul Republicii nr. 16.

 

Până la finalul lunii, Casa Berarilor Artizani și-a propus să deschidă cinci magazine în Bucureşti, Constanţa (acesta fiind deja deschis), Baia Mare, Timişoara şi Cluj-Napoca, în curs de amenajare fiind și magazinele din Brașov și Iași.

 

Conceptul de bere pentru acasă (care poate fi comandat în diverse cantități) include peste 30 de sortimente proaspete, direct îmbuteliate în magazin, plus încă 70 de sortimente la doză şi sticlă.

 

Dezideratul afacerii este de a aduce berea artizanală mai aproape de consumatorii care au acces limitat la produse de acest fel – în România, vânzările brandurilor artizanale reprezintă sub 1% din totalul consumului de bere, în contextul în care media europeană este de 13%. În acest sens, în România (țară în care consumul de bere/cap de locuitor de 85 litri/an, locul 7 în Europa) piaţa berii artizanale este considerată ca având un potenţial foarte mare de creştere.

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here