CUMPĂRĂTURI PE DATORIE – Firma Drumuri și Poduri Maramureș vrea să cumpere 10 utilaje în leasing, pe care să le plătească în 7 ani cu peste 27 de milioane de lei

1
1249

ACHIZIȚIE – UTILAJE. Drumuri și Poduri Maramureș SA, firma administrației județene din Maramureș, și-a anunțat disponibilitatea de a cumpăra, prin leasing financiar, un pachet de 10 utilaje specializate pe lucrări de terasamente și asfaltări pentru care estimează plata sumei totale de peste 27,75 milioane de lei (exact: 27.758.139,80 lei, sumă care include TVA).

 

Achiziția a fost motivată prin creșterea productivității firmei prin înnoirea parcului de utilaje. Leasingul ar urma să se întindă pe perioada a 84 de luni (7 ani) și se referă la un pachet care cuprinde următoarele 10 utilaje:

 

• o stație de asfalt malaxor 2 tone;

• un autogreder 19 tone 6×4;

• un încărcător frontal cu cupa de 3 mc;

• un excavator 24 tone;

• un buldoexcavator 100 CP;

• o freză de asfalt pe roți;

• un reciclator 2400 mm;

• un distribuitor de liant tractat 16 mc;

• un cilindru compactor 3 tone;

• un cilindru compactor terasamente 16 tone.

 

Contractantul trebuie să livreze utilajele în cel mult un an (12 luni) și să ofere un termen de garanție de minim 2 ani. În schimb, firma CJ Maramureș se obligă să plătească avansul în cel mult 45 de zile. Ofertele sunt așteptate până în 28 noiembrie 2022, iar contractul va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 90%, iar termenul de livrare de 10%).

 

Aceasta este cel de-al doilea leasing financiar semnificativ pe care Drumuri și Poduri Maramureș îl face în ultimele 3 luni, după ce la începutul lunii august a contractat împrumutul pe o perioadă de 4 ani și 9 luni a patru autoturisme de teren 4×4 cu firma argeșeană Center Tea & Co SRL, controlată de Minel Eugen Diaconu. În acel caz, s-a adoptat un sistem de leasing operațional, adică nu o cumpărare, ci un împrumut, după 4 ani și 9 luni, timp în care Drumuri și Poduri Maramureș îi va plăti firmei argeșene o chirie de circa 9.000 lei/lună, firma CJ Maramureș urmând să restituie autoturismele proprietarului de drept (firma argeșeană).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here