FAPTĂ – Dan Ivan (USR): Executorii judecătorești pun sechestru pe bunurile Primăriei Baia Mare pentru datorii de 16 milioane de lei către Drusal

0
4945

REACȚIE. Miercuri, 20 mai 2020, executorii judecătorești vor pune sechestru pe bunurile mobile și imobile ale Primăriei Baia Mare. Societatea de salubritate Drusal SA a obținut la Tribunalul Cluj încuviințarea executării Primăriei pentru o parte din sumele datorate (Dosar nr.5643/182/2019). Iar dacă cele două entități nu vor ajunge la un acord de ultim moment privind reeșalonarea datoriilor, vom asista la o nouă premieră negativă marca Cătălin Cherecheș.

 

Pe lângă datoriile confirmate de instanțe, care se ridică la aprox. 11 milioane de lei, primăria mai are datorii de aprox. 5 milioane de lei față de societatea de salubritate, sume care reprezintă servicii efectuate, facturate și aflate la scadență, dar neachitate, atât pentru salubrizarea stradală, cât și pentru cea prestată către populație. Primăria a încasat taxa de salubritate de la foarte mulți cetățeni, mulți dintre ei achitând în avans serviciile pentru tot anul, dar se pare că nu s-a făcut transferul sumelor către Drusal.

 

În ultimii 3 ani, am atras atenția în mod repetat asupra lipsei de transparență și de responsabilitate în ceea ce privește cheltuirea banilor publici, de către Primăria Baia Mare, aflată sub dictatura primarului în funcție. Cheltuielile nesăbuite și contractele îndreptate către firmele de casă au adus Baia Mare „la fundul sacului”, iar cei care trebuie să plătească inconștiența și pretențiile de lux ale primarului în funcție sunt cetățenii.

 

Cetățeni care nu au acces nici măcar la ședințele de Consiliu Local, deși acestea trebuie să fie obligatoriu publice. Cetățeni care nu sunt informați niciodată despre situația financiar-contabilă a administrației publice locale, deși din taxele și impozitele lor sunt plătite chermeze, baluri și petreceri câmpenești organizate și găzduite de firmele de casă ale primarului.

 

Îl somez public pe primarul Cătălin Cherecheș să vină în fața băimărenilor și să prezinte:

1)      situația financiară reală a municipiului Baia Mare

2)      lista datoriilor pe care municipiul le are față de furnizori

3)      lista creditelor bancare și a ratelor împrumuturilor pe care le-a angajat și pe care băimărenii le vor achita decenii la rând, chiar și după ce dumnealui nu va mai fi primar de Baia Mare.

 

De asemenea, îi solicit primarului (dr. ec.) Cătălin Cherecheș să vină și cu soluții pertinente de redresare a bugetului și economiei Băii Mari!

 

Dan IVAN, președinte USR MaramureșATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here