EXCLUSIV – Cine construiește, cu 17 milioane de lei din banii statului, prima creșă din Baia Mare edificată după 1989: contract atribuit și identități

3
6350
Ștefan Dărăbuș și Ioan Savu

ATRIBUIRE DE CONTRACT. Compania Națională de Investiții SA, firma statului, a atribuit contractul de proiectare (adaptare la amplasament, pentru că este un proiect tip) și execuție a creșei mari care va fi edificată în municipiul Baia Mare la valoarea de peste 17 milioane de lei (exact: 17.231.890,79 lei, sumă care include TVA). Contractul a fost atribuit în 15 martie 2023 asocierii de firme Ultra Rezidențial SRL & Avril SRL & BIA Vultur D. Loana-Alexandra.

 

La licitație s-au depus 7 oferte, 3 au fost respinse și 4 au intrat în analiză. Asocierea Ultra Rezidențial & Avril a subofertat cu circa 800.000 lei și a fost desemnată câștigătoare. Să-i cunoaștem pe câștigători (mai exact să le facem publice identitățile, pentru că de cunoscut îi cunoaștem)…

 

Asocierea de firme

 

Ultra Rezidențial SRL este înregistrată în Baia Mare și este controlată de Ștefan Vasile Dărăbuș (care mai deține firmele de dezvoltări imobiliare Rentas Loco și UltrarentMaramureș, fiind și asociat în firma de dezvoltări imobiliare Metariver, deținută împreună cu dezvoltatorii imobiliari Ciprian Șter-Chelba și Nicolae Ghirasim). Ștefan Dărăbuș este director al programelor Hope and Homes for Children (HHC), organizație de caritate din Marea Britanie. Firma este specializată în lucrări de construcții a clădirilor și a fost înființată în urmă cu 7 ani, dar a început să producă doar din anul 2021, când a declarat o cifră de afaceri de 3,33 milioane de lei și un profit net de 951.000 lei, realizate cu 5 angajați.

 

Avril SRL este înregistrată în Negrești-Oaș (jud. Satu Mare)  și este controlată de Ioan Savu (asociați minoritari: Ioan Daniel Savu, Petru Ciorbă, Daniel Cristian Seleveschi, Vasile Ovidiu Hotca). Ioan Savu mai deține/controlează firmele Road & Infrastructură Construct și Avritel B2B – înregistrate în Baia Mare – și Vopsitorii Industriale din București. Este președintele PNL Negrești Oaș și fost candidat PNL la Camera Deputaților. Firma este specializată în lucrări de construcții a clădirilor și construcții industriale și a explodat în pademie, când și-a dublat cifra de afaceri și a depășit pragul de 100 de milioane de lei (cifră de afaceri). În 2021 a declarat o cifră de afaceri de aproape 130 de milioane de lei și un profit net de 11,32 milioane de lei realizate cu 152 de angajați (parametri financiari record în istoria economică a firmei).

 

Biroul Individual de Arhitectură Vultur Loana Alexandra este înregsitrat în Zalău (jud. Sălaj). Arhitecta Loana Vultur deține și firma Simplo Studio Design SRL.

 

Conform proiectului tip, o creșă mare va avea un singur nivel, cu o suprafață construită de 2.409,13 mp (lungime 97 metri, lățime 34 metri). Creșa este proiectată pentru un număr (recomandat) de 110 copii.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Nu cred ca e prima de dupa 1989, verificati cea de pe strada Granicerilor 67, e recent construita de primarie. Cu tot respectul dar cred ca titlul articolului trebuie modificat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here