CLUB RĂU-PLATNIC – Handbalistele Cristina Laslo, Alexandra Severin și Aleksandra Zych execută silit clubul Minaur Baia Mare pentru a-și recupera banii

0
8929
Cristina Laslo, Aleksandra Zych, Alexandra Severin

DIFEREND. Trei handbaliste, Aleksandra Zych, Cristina Laslo și Alexandra Severin, au cerut executarea silită a clubului Minaur Baia Mare pentru a-și recupera banii cuveniți din contracte. Două din cele trei au plecat de la club la finalul sezonului trecut, în 2022 (Laslo la Gloria 2018 Bistrița-Năsăud și Severin la Dunărea Brăila), iar poloneza Zych face parte (încă) din lot.

 

Poloneza Aleksandra Agata Zych (29 de ani), inter dreapta, a venit la Minaur Baia Mare în 2021 de la Măgura Cisnădie.

 

Cristina Laslo (26 de ani), coordonator de joc, a venit la Minaur Baia Mare în 2020 de la Corona Brașov, desemnată sportiva anului 2021 la Minaur a plecat în 2022 la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

 

Alexandra Ramona Severin (25 de ani), inter stânga, a venit la Minaur Baia Mare în 2021 de la HC Zalău și a plecat în 2022 la HC Dunărea Brăila.

 

Cele trei au dat în judecată în acțiuni distincte clubul Minaur în calitate de debitor, apelând însă la aceiași executori judecătorești, respectiv Biroul Executorilor Judecătorești Adam Dragoș și Oszoczki Andras din Cluj-Napoca.

 

Toate cele trei procese împotriva clubului Minaur Baia Mare, în care se cere încuviinţare executării silite, au fost înregistrate în această lună (martie 2023) – Laslo și Zych în 8 martie, iar Severin în 17 martie.  În cazul lui Laslo și Zych deja a fost pronunțată soluția pe fond, instanța (Judecătoria Baia Mare) admițând în ambele cazuri executarea silită, deci executorii judecătorești pot recupera, prin pârghiile legale, sumele datorate de club handbalistelor. În cazul lui Severin încă nu a fost stabilită data soluționării (dosarul fiind înregistrat doar vineri).

 

Sigur, nu este nici prima dată, probabil nici ultima dată, când clubul Minaur este executat silit de sportivi care nu au fost plătiți. Anul trecut, de pildă, instanța a admis cererea de încuviinţare a executării silite pentru drepturile contractuale ale antrenorului francez Stephane Plantin (fost antrenor al echipei masculine Minaur în perioada 2019-2020), care s-a luptat un an și jumătate în instanțele românești pentru a-și recupera banii (omul a câștigat, dar clubul nu l-a plătit, așa că i-a dat din nou în judecată pentru a fi executați silit, ceea ce s-a întâmplat – aveți detalii într-un articol 2mnews AICI).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here