FAPT – Antrenorul francez Stephane Plantin a câștigat procesul cu Minaur Baia Mare, după un an și jumătate, și și-a recuperat banii prin executare silită

0
935

MINAUR, EXECUTAT SILIT. Fostul antrenor al echipei masculine Minaur Baia Mare din perioada 2019-2020, francezul Stephane Plantin, dat afară de clubul băimărean, s-a luptat aproape un an și jumătate cu clubul băimărean în instanțele de judecată românești și a câștigat 105.712 lei (97.752 lei daune și 7.960 lei cheltuieli de judecată). Clubul băimărean nu s-a mai ostenit să conteste hotărârea, dar nici banii nu i-a dat.

 

În consecință, după ce a așteptat, civilizat, încă o jumătate de an, Plantin a apelat la un executor judecătoresc local să-și recupereze banii stabiliți de instanța de judecată. Acesta a cerut ca Minaur Baia Mare să fie executată silit, ceea ce Tribunalul Maramureș a încuvințat în 15 iulie 2022 și astfel, prin forțarea clubului la fel de rău-platnic ca și “stăpânul său”, Primăria Baia Mare, antrenorul francez își va primi banii.

 

Procesul în care Plantin cere clubului băimărean banii datorați, conform contractului, început în 6 august 2020 și finalizat luna trecută, după 2 ani, nu este unicul de acest gen pierdut de Minaur Baia Mare, club de drept public din subordinea administrației locale, finanțat în procent de peste 90% din bugetul local al municipiului.

 

Tot în acest an, în aprilie, Minaur Baia Mare a pierdut 4.200 de euro și 1.200 lei (cheltuieli de judecată) într-un proces cu firma de impresariat Expert Sport Management SRL, iar în mai 2022 a pierdut 6.600 de euro și 6.572 lei (cheltuieli de judecată) într-un proces cu o altă firmă de impresariat, din Serbia.

 

De asemenea, în anii anteriori a pierdut mai multe procese, în cele mai multe dintre acestea trebuind să fie executat silit pentru că, pe lângă că este rău-platnic, clubul nici nu respectă legile românești (respectiv hotărârile instanțelor de judecată).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here