INVESTIȚIE – În Maramureș, contract de peste 166 de milioane de lei (echivalentul a peste 33 de milioane de euro): obiectivul, oraș racordat la rețeaua de gaze naturale

1
3768

REȚEA DE GAZE NATURALE – VIȘEU DE SUS. Administrația publică locală din orașul maramureșean Vișeu de Sus, controlată de edilul Vasile Coman Vărzaru’ (scriptic în PNL, practic în PSD), a introdus în licitație un contract estimat la peste 166 de milioane de lei (exact: 166.253.511,08 lei, sumă care include TVA), care vizează înființarea rețelei de distribuție și racordare la rețeaua de gaze naturale (în gazoductul Sighetu Marmației – Vișeu de Sus – Borșa).

 

Contractul vizează proiectarea și execuția rețelei de gaze, inclusiv achiziționarea și montarea contoarelor individuale inteligente și va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%, planificarea adecvată a resurselor – 20%, experiența profesională a unor experți-cheie 40%).

 

Lucrările trebuie finalizate în 3 ani (36 de luni), însă ordinul de începere a acestora va fi emis doar după semnarea contractului de finantare între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Primăria Vișeu de Sus (este o licitație cu clauză suspensivă, dar negocierile politice generează iminenta semnare a contractului de finanțare, care a fost aprobat la nivel guvernamental încă din anul 2021 – finanțarea va fi alocată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”).

 

Ofertele sunt așteptate până la 21 decembrie 2023.

 

Cătălin VISCHI, Liviu DAMIAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here