EXCLUSIV – Ce scrie presa rusă după ce Astrahanocika “le-a dat cu terenul în cap” băimărencelor de la Minaur (GALERIE FOTO)

2
537

DESPRE UN MECI DE COȘMAR. Duminică, în complexul sportiv „Zvezdnîi” (Stea – cu referire la Star -, în limba română) din Astrahan, care are o capacitate de 5.000 de spectatori, Astrahanocka Astrahan (Rusia) a învins-o pe CS Minaur Baia Mare cu 33-27 (14-8), într-un meci din cadrul Grupei C a EHF European League, disputat în prezența a circa 2.000 de fani.

 

Sigur, scuze pentru înfrângerea categorică pot fi găsite în lunga deplasare făcută de băimărence, plecate cu autocarul la Budapesta, iar apoi schimbând două avioane pentru a ajunge după o zi în centrul administrativ al Regiunii Astrahan (doar cu ceva mai mare decât județul Maramureș), locul de obârșie a lui Ilia Nicolaevici Ulianov, tatăl revoluționarului bolșevic și prim conducător suprem al Uniunii Sovietice, Vladimir Ilici Lenin.

 

Pot fi (găsite scuze), dar rezultatul rămâne cel consemnat pe tabela de marcaj la sfârșitul unui meci în care antrenorul Vlatko Djonovic a schimbat titularele, ca-ntr-un meci cu o echipă mult inferioară, și băimărencele au mai redus dintr-un handicap rușinos, care, la un moment dat a ajuns la 11 goluri (28-17).

 

Astrakhanochka ocupă locul 4 în Superliga Rusiei, cu 22 de puncte din 14 meciuri, acumulate prin 11 victorii (are 3 înfrângeri în campionatul intern) – are o medie de 27,5 goluri marcate/meci și 21 de goluri primite/meci – și după victoria cu Minaur a început să spere la primul loc într-o grupă în care băimărencele erau cotate cu prima șansă (nu doar la locul 1, ci și la câștigarea trofeului).

 

Ce a scris presa rusă după meci

 

Să vedem ce a scris presa rusă despre meci. În pofida meciului foarte bun al Astrakhanochka, surprinzător, rușii au fost zgârciți cu aprecierile, poate pentru că am observat că se concentrează pe lucrurile serioase din handbal, competiția europeană în care activează Astrakhanochka (și Minaur) fiind una de mâna a doua. Așa că se scrie despre Campionatul Mondial de handbal masculin și despre Liga Campionilor.

 

Totuși, pe lângă consemnarea seacă a scorului din partida Astrakhanochka – Minaur, și două-trei rânduri de conjunctură (cum a procedat ziarul local Astrakhan 24, sau ziarele de sport), portalul specializat pe handbal din Rusia a dedicat o cronică acestui meci.

 

În principal, se salută revenirea europeană a echipei ruse, după eșecul din deplasarea din Norvegia, considerat previzibil și pus în principal pe seama oboselii jucătoarelor, angrenate în plin campionat și, unele dintre ele, reîntoarse de la Campionatul European din decembrie. “Au reînviat în mod vizibil acasă. Formidabilele rivale europene din România nu au avut argumente împotriva ei”.

 

Este apreciată decizia antrenorului Djonovic de a odihni titularele în meciul din 20 ianuarie din campionat, când au jucat acasă, împotriva mult mai modestei Universitet Izhevsk – au câștigat detașat și cu rezervele, 36 -17 (17-9) -, dar și jocul „aproape de ideal” al Astrakhanochka, care „atunci când sunt odihnite pot fi un veritabil coșmar pentru adversară. Ca argument, este suficientă imaginea lui Djonovic, plimbându-se pe marginea terenului în cea mai mare parte a întâlnirii cu un zâmbet larg”.

 

„Jocul a fost dificil pentru oaspete, care întreaga primă repriză au luptat prinse în cleștele nemilos al apărării adversarelor. Doar Jelena Lavko a mai găsit cheile apărării celor din Astrakhan”. Sunt remarcate și golurile lui Linn Blohm (5), însă jurnaliștii ruși au remarcat că suedeza a marcat cele mai multe atunci când gazdele s-au desprins decisiv la peste 8 goluri, atacul rusoaicelor funcționând excelent, și au redus turația motoarelor.

 

De asemenea, este remarcată croata Ana Debelić, care a înscris doar 2 goluri, dar a înșelat deseori apărarea băimărencelor deschizând spații mari pentru Lizaveta Malaşenko (8 goluri) și Karina Iejikova (foto mic dreapta, cu mingea – 4 goluri). Rușilor le-a fost teamă de apărarea băimărencelor, însă au recunoscut că aceasta nu s-a ridicat la valoarea arătată până atunci, Minaur „neînțelegând până la final cum să anihileze extremele, în special pe Daria Samokhina, care a rămas până la sfârșit un mister pentru oaspete”.

 

La finalul cronicii meciului, jurnaliștii ruși conchid că, pentru că în Grupa C nu mai există echipe neînvinse, „echipa lui Djonovic nu ar trebui să aibă probleme să ajungă în primele 8, principalul lucru este să… te odihnești la timp”.

 

 

Foto: Dmitry Marochkin

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Investiție de pandemie a lui Kake, din impozitele băimărenilor, cu obiectivul de a sifona din banii publici și a crea posturi caldute acoliților, Bala&company.
    Așadar prostimea vede și Votează !

  2. Am o rugaminte la Dumneavoastra, va rog sa solicitati si sa publicati cine a facut din delegatia care s-a deplasat in Astrahan , si aici nu ma refer la lotul de jucatoare, si cine a suportat cheltuielile aferente deplasari delegatiei. Multumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here