HANDBAL FEMININ – Tablou cu rusoaice triumfând categoric, în prima deplasare a băimărencelor din grupele EHF European League

0
287

EHF EUROPEAN LEAGUE. Astrahanocika Astrahan (Rusia) a învins-o pe CS Minaur Baia Mare, cu 33-27 (14-8), într-un meci din cadrul Grupei C a EHF European League. Echipa băimăreană, considerată favorita nr. 1 la câștigarea competiției, a fost depășită într-o manieră categorică, neconducând niciodată pe tabela de marcaj.

 

Rusoaicele au intrat la vestiare cu un avans de şase goluri, 14-8, aceasta fiind a doua cea mai mare diferență la pauză din istoria europeană a clubului (întrecută doar de prima repriză din meciul cu unguroaicele de la FTC-Rail Cargo, în urmă cu 5 ani). Sigur, a fost o repriză dezastruoasă, dar putea fi și mai și dacă nu erau cele 7 parade salvatoare ale portărițelor Filippa Idehn și Cristina Enache.

 

Dar cum tot răul duce și spre mai rău, diferența a crecut în cea de-a doua parte a meciului până la 11 goluri (28-17!). Minaur a revenit pe finalul jocului arbitrat de Viktor Nacevski şi Danielo Bozinovski (brigadă din Macedonia de Nord), dar soarta partidei era demult stabilită. Scor final: 33-27.

 

Pentru băimărence au marcat Jelena Lavko (7 goluri), Cristina Popa și Linn Blohm (câte 5 goluri), Jovana Kovacevic (3 goluri), Larissa Fais Munhoz Araujo și Iaroslava Burlacenko (2 goluri), Cristina Laslo, Ana-Maria Tănăsie și Asuka Fujita (câte un gol). De la rusoaice, cele mai bune marcatoare au fost Elizaveta Malaşenko (8 goluri), Daria Samohina (7 goluri) și Karina Iejikova (4 goluri).

 

Meciul retur are loc în 6 februarie, la Baia Mare. Clasamentul grupei este condus de Astrahanocika Astrahan – 4 puncte din 3 jocuri, urmată de Minaur – 2 puncte din 2 jocuri, Storhamar Handball Elite – 2 p din 2 jocuri și Thuringer HC – 0 p dintr-un joc.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here