DOVADA – Alt prejudiciu financiar semnificativ cauzat de decizia primarului Cherecheș de a nu plăti integral serviciul de salubritate din Baia Mare: în perioada octombrie 2022 – aprilie 2023, prejudiciul depășește 800.000 lei

7
7386
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Bia Mare

UN NOU PREJUDICIU FINANCIAR. În luna aprilie 2022, Primăria Baia Mare, controlată de edilul Cătălin Cherecheș, a efectuat 10 plăți care au totalizat 277.477,94 lei către operatorul de salubritate Drusal SA, reprezentând cheltuieli de judecată și penalități în contul a alte 7 procese pierdute definitiv în instanțele de judecată în 2022 și 2023. Plățile au fost efectuate în 6 aprilie (6), 18 aprilie (2) și 28 aprilie (2). Această sumă, nerecuperată de la funcționarii/decidenții care au cauzat plățile, reprezintă un nou prejudiciu cauzat bugetului local la orașului.

 

Vă reamintim că luna octombrie 2022, Primăria Baia Mare a mai efectuat 24 de plăți, care au totalizat 212.934,53 lei și care au reprezentat, la fel, cheltuieli de judecată și penalități aferente a 12 procese cu operatorul Drusal pierdute definitiv de administrația locală anul trecut (am prezentat fapta și dovada/documentul care atestă efectuarea plăților AICI).

 

De asemenea, în ianuarie 2023 Primăria Baia Mare a efectuat plăți (cheltuieli de judecată și penalități) de 29.495,22 lei, iar în martie 2023, Primăria Baia Mare a efectuat plăți în valoare de 274.372,94 lei în contul cheltuielilor de judecată și a penalităților de întârziere la plată către operatorul de salubritate Drusal impuse de alte 5 procese pierdute definitiv. Pentru că Primăria pierde TOATE procesele cu Drusal, decizia primarului Cherecheș de a nu plăti fiind considerată ilegală de instanță, cu toate acestea este menținută și perpetuată de acesta.

 

De acest prejudiciu perpetuu, creat exclusiv de decizia primarului Cherecheș de a refuza să plătească integral serviciul de salubritate menajeră din oraș deși a încasat cea mai mare parte a banilor de la cetățeni și firme încă de la începutul anului, pare a nu-i păsa nimănui dintre factorii publici plătiți în acest sens. Însă prejudiciul există și crește în fiecare lună. Monitorizările 2mnews au produs până acum proba prejudicierii bugetului public cu suma de 794.280,63 lei (cumulul plăților din octombrie 2022, ianuarie 2023, martie 2023 și aprilie 2023).

 

Suma este însă mult mai mare, pentru că Primăria a ascuns unele dintre aceste plăți care au prejudiciat bugetul local în spatele motivării plăți efectiate conform Ordonanței nr. 22/2002 (aceasta privește executarea obligațiilor de plată ale instituțiilor publice, stabilite prin titluri executorii). Estimarea 2mnews este că doar în perioada octombrie 2022 – aprilie 2023, Primăria Baia Mare a efectuat plăți către Drusal în urma proceselor pierdute, cu titlul de cheltuieli de judecată și penalități, în cuantum de circa 1 milion de lei.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

7 COMENTARII

  1. Dragi baimareni platiti de urgenta restantele la taxe si impozite ca incepe sezonul devalizarilor, adica UNTold (Castanele) de Baia Mare care va aduce bugetului local exact 69 milioane euro, ha ha ha ha. ATI crezut ca este adevarat ? Cred ca va fi invers si ca de obicei va mai urma inca un PREJUDICIU FINANCIAR SEMNIFICATIV. Asa ca haideti sa platiti restantele ca banii trebuie cheltuiti (f….ati)

  2. Ma de ce dracu nu se auto sesizează DNA Dicoot parchetul COrpul de control a fondurilor europene,ce au făcut cu 2,8 milioane de franci elvețieni în 2015 pe proiectele rromilor,e adevărat în 2016 au fost alegerile primarilor,nu ca dați seama cât de mare capita de bani au.intrat în buzunarele lor,fără sa fi făcut aproape nimic decât cau au furat bani au furat funcții în administrație pe fondurile rromilor,e tara trădătorilor bandiților hoților și talharilor,as fel de tâlhari mai tai în fruntea administrației, TINEM LUPU URSU PAZA LA ANIMALE,ACESTE GUNOAIE NU AU CE STA IN ADMINITRATIE POLITICA ROMANEASCA!

    • Era culmea să mai și plătească avocat în condițiile în care plătim un întreg serviciu juridic. Procesele nu se pierd din cauza avocatului, ci pentru că au fost generate de o decizie ilegală luată exclusiv de primar. Tot prejudiciul ar trebui plătit de primarul Cherecheș. Pentru asta, experții desemnați ai Camerei de Conturi Maramureș ar trebui să nu fie corupți sau servili, doar să își facă datoria.

      • Poi de ce nu se trezeste nimeni sa le faca plangeri la DNA, Parchet, etc? Sau se fac degeaba, si aceia sunt la fel de corupti? E o intrebare retorica…

        • HA HA HA HA HA HA !!!! In Baia Mare ?? Curtea de conturi, Politie judiciara, Parchet, Dicot, DNA ??? Nu exista asa ceva aici. Nu se justifica munca lor aici unde am avut si avem cei mai imaculati primari din Europa. Dupa cum zice si bufonul cereches : Caini latra (ai nostri pekinezi) caravana bufonului trece (cu aserviti cu pupincuristi cu camarila si haremul) Deci de fiecare data cand se piaptana, cu cultul personalitatii ne aminteste de realizarile lui (spa..i si devalizari) si ale caravanei. Aceasta publicatie se chinuie de mai bine de ZECE ANI sa arate CU PROBE CLARE, furturi, devalizari, jafuri, ilegalitati penale si multe altele dar cine sa le vada si sa le reclame ?? Cei care au copii, sotii, frati, surori, toate rudele, cumetri, FINI, nasi si amante in numenclatura bugetara a primariei si a institutiilor subordonate acesteia????????????????????????????????????????????????????? Acestia vor avea vreodata demnitate si caracter cand bugetul local si national ii imbuiba si le ofera ciupeala cea de toate zilele ????? Sa-l reclami pe „capo di tuti capi ” dotore cereches sau pe vreun sef de institutie ???? Asta este adevarata sinucidere. Dar noi baimarenii cum suntem adevarati crestini nu avem cum sa pacatuim in acest fel. Plecam capul si apaudam frenetic panselutele, bancutele si lipsa de viziune a unui penal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here