DEJA, ÎN LUMEA AGREAȚILOR – Achiziție cu dedicație: Primăria Baia Mare a cumpărat cu peste 1 milion de lei, de la aceeași firmă, într-un singur minut, 4 servicii de proiectare

11
14382
Cătălin Cherecheș, George Kuibuș

ALTĂ SERIE DE SF-URI. … fapte… Luni, 28 august 2023, pe orele prânzului-bugetar (pentru statisticieni: în 10 minute, între ora 12.28 și ora 12.38), Primăria Baia Mare a postat în platforma publică SEAP patru achiziții, toate vizând servicii de proiectare (studii de fezabilitate și proiect pentru autorizarea execuției lucrărilor). Apoi, oamenii au luat o pauză de masă.

 

După doar 6 minute de la neasemuita faptă, la ora 12.44, firma de casă Re-Act Now Arhitecture din București, a acceptat ofertele (adică a dat 4 bife, că e de acord cu prețurile propuse de Primărie) și la ora 14.33 Primăria Baia Mare a închis ofertarea, urmând să semneze toate cele 4 contracte de achiziție directă cu respectiva firmă. Contractele totalizează peste 1 milion de lei (exact: 1.130.500 lei, toate sumele din articol includ TVA).

 

Pentru acești bani, firma va elabora studiile de fezabilitate și proiectele pentru autorizarea execuției lucrărilor pentru următoarele obiective: „Reabilitare mal Săsar II (între Pod Decebal și Pod Industriei) – Mal stâng” (238.000 lei), „Regenerare Urbană Durabilă prin înființarea Centrului intermodal Piața Gării” (321.300 lei), „Piata Revoluției” (249.900 lei), „Regenerare urbană durabilă prin înființarea Pieței Universității” (321.300 lei).

 

Re-Act Now Arhitecture din București este de mai mult timp una dintre firmele abonate public la contracte cu Primăria controlată de Cătălin Cherecheș, fiind cea aleasă să proiecteze următoarele obiective: reabilitarea malului Săsarului (între Pod Decebal și Pod Culturii), modernizarea Cinematografului Dacia, modernizarea Teatrului Municipal, reconfigurarea Pieței agroalimentare Izvoare, reabilitarea Pieței Revoluției (acum o reface, probabil), Pieței Gării (acum o reface, probabil). Niciunul din aceste proiecte nu a fost înfăptuit, rămânând simple butaforii (un singur proiect este în lucru, reabilitarea malului Săsarului între podurile Decebal și Culturii, fiind un obiectiv finanțat din sursă europeană nerambursabilă).

 

Firma Re-Act Now Arhitecture SRL a fost fondată în toamna anului 2010 și este controlată de arhitectul George Mario Kuibuș (90% – asociat minoritar fiind Nicoleta Florentina Enache, originară din Bălan – jud. Harghita), reîntors în România în 1998, după o experiență de 9 ani în Viena (Austria), timp în care a și renunțat la cetățenia română și și-a luat cetățenie austriacă. În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 2,31 milioane de lei și un profit net de 816.787 lei, obținut cu 12 angajați.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

11 COMENTARII

  1. As fi foarte curios că-ți bani a dat….PE AMENAJAREA DE PISTE DE BICICLETE…care sunt sigur au costat mulți bani…nu mai vorbesc ca la noi în oraș merg mașinile pe trotuar și tu capitonat ești claxonat și înjurat pentru ca mergi pe trotuar…nu mai vorbesc de caini care latră pe str. TEPES la un garaj …care desfășoară activitate ilegal deoarece din câte am înțeles este închis…am fost la politia locala…fără nici un rezultat…am fost băgați în zona 1 la impozite și caini îți latră la geam nu am unde sa merg pt. CA SUNTEM BSTRANI…DAR NIMENI NU TE ASCULTA…NICI PE VREMEA LUI CEAUSESCU BICICLETELE NU AVEAU CE CAUTA PE TROTUAR …ACUM CU BUNAVOINTA UNOR SMECHERI FACEM FRONT COMUN…daca scapi sa nu te lovească…ești un fericit…merci…sunt foarte multe de spus …DAR VORBESTI VANT…MERCI…

  2. Ii trebuia și lui cere-ches bani de nunta. Cu un milion faci nunta adevărată. Amigo „George ” il ajuta sa rezolve problema.. un plan fezabil și ii rezolvată problema.

  3. ACUM ca de fiecare data aveti o mostra clara a faptului ca il doare drept in fata slitului la un metru de toti baimareni exceptand clica, camarila, nemu, aserviti, amantele si pupincuristi de serviciu. Dupa ce sa fript cu ciorba de ” lamaie ” acum sufla si in inghetata nu mai da banu firmelor baimarene pentru servicii si achizitii deoarece nu se risca sa le strice somnul lin si dulce celor de la DNA, DICOT, Curtea de conturi, etc (si la toti care mimeaza somnul). Pe langa faptul ca va lasa orasul intr-un ocean de datorii acum in mod haotic a inceput concomitent in mai multe locatii sa sparga drumuri, trotuare, borduri si tot ce poate ca sa lase in urma lui un prapad. Vrea sa ne arate ca el vrea dar puscaria nu-l va lasa. Actioneaza in mod disperat si haotic nu are viziune ratiune si competenta. Nu are nici o logica ii lipseste finetea lucrului durabil si bine facut, daca el confunda pelinul cu mierea inseamna ca si noi trebuie, ca turma, sa facem la fel ca ciobenul. Cum sa aiba ratiune daca are consilieri pupincuristi care aproape ca ii lustruiesc pantofii cu limba. O mostra de imbecilitate : A deviat circulatia de la Liceul de Arte spre str. Ferastraului care se intersecteaza cu str. Minerilor intr-o intersectie imposibila, in mod clar va bloca totul in zona in fiecare dimineata si la pranz si baimareni ii vor umple frigideru. De-a dreptu il excita sa umileasca oamenii. In loc sa deschida circulatia SI PRIN fata stadionului si sa faca un SENS GIRATORIU in fata Restaurantului Casa Crisan a ales cea mai catastrofala solutie. Atata poate duce hardu lui daca vreti mai mult trebuie sa-i dati prafuri magice sau sa fie trimis la statiunea balneoclimaterica Gh(…)la, ca sa nu mai debiteze idei imb(…)le si devali(…)re pentru orasul nostru (deocamdata) captiv. Noroc mare noroc ca nu trebuie sa platim studiu de fezabilitate si pentru astfel de aberatii din capu lui.

    • Dar de spalatul ( uneori chiar si pe ploaie ) si periatul inutil al strazilor la ore de trafic maxim ce sa mai spunem !!!??? In orasele cu oameni normali, aceste activitati se fac noaptea, sau in cel mai bun caz , dimineata foarte devreme. Pe teritoriul ” Chereches si acolitii „, la capitolul cum sa mai belim ceva bani de la fraieri, second handurile inutile cumparate de vreun cirac de-al derbedeului, se tarasc la ore de trafic maxim, cu lungi coloane de fraieri in urma lor, care majoritatea chiar se grabesc la job , deoarece n-au primit mosteniri de la mamici si matusi. Abia astept sa inceapa si scoala sa se dubleze cozile. Poate atunci claxoanele il vor trezi pe aurolac.

      • Da cisterna supersonica cu stropitori de gradina montate pe bara din fata nu ati vazut-o ???? Ne-a dat de inteles la cine intelege ca la fel cum spala stropitoarea isi va spala orice urma a devali….rilor stiute si nestiute de noi pu……imea (cum ii place la el sa spuna despre noi cotizanti baimareni)
        Daca nu a tinut figura cu zapada transparenta a inventat strupitoarea cu care risipeste apa potabila platita tot de noi si pentru a avea ce factura FINU paralinu. Dar atentie in Contract este si spor de noapte la maturat si stropit (daca nu ati stiut) iar brunete din harem, inspector (paznia) la departamentul contracte civile mai scapa cate un porumbel………. si mai afla lumea una si alta. Cisterna si maturatoarea sunt plimbate ziua (mai ales intre 15 si 18 cand iese poporu de la munca) ca sa vada electoratul ce (primar) avem (care si noaptea in somn produce pentru portofelu lui) iar baimareanu il aplauda si voteaza.
        Asa ca incalcite sunt caile lui dotore, capo di tuti capi, pe banii nostrii, zilnic mediteaza inpreuna cu locotenenti lui ce sa mai inventeze ca sa ne stoarca „lamaia” bugetului local

  4. HOPA !!!! ATENTIUNE ! ATENTIUNE ! POPOR baimarean !! Ilustrul, exceptionalul, nemaipomenitul, marele „dotore” CERE-CHES acest IOZEFINI de Baia Mare in timp ce executa un flic-flac si un triplu salt mortal pe platforma SEAP, face in acelasi timp o scamatorie (financiara) nemaivazuta nici la Viena prin care dispare (se pulverizeaza) ca prin minune doar in 4 minute suma de 225000 EURO din bugetul local, direct catre sereleul RE-ACTion NOW (chiar si denumirea lui ne spune cat este de hotarat) in doar 4 minute. Timp in care asistentii acestuia (consilierii locali) raman paralizati si cu gura cascata. Maestro cereches le-a dat clasa atat lui Finu (cu zapada lui virtuala) cat si lui Bubico (cu beculetele lui colorate). Domnule Anghel este regretabil ca nu ati luat bilet la acest spectacol de pranz, unde aveati ocazia sa vedeti un absolvent al marii scoli de scamatorii financiare vieneze cu doctorat specializat in devalizari si sponsorizari (spagi coafate), pur si simplu ati fi ramas uimit. Vedeti domnule, Anghel acum doua luni intr-un comentariu pomeneam faptul ca toate obiectivele importante au ramas la fel inca de pe timpul dvs doar ca in ultimi 10 ani au primit petice de asfalt, bancute si panselute. Am comis o greseala deoarece prin acel comentariu i-am dat idei scamatorului (devali(…)rului) iar acesta cu ochiu lui de rozatoare de buget local a mirosit imediat cascavalul, iar acum prin „reabilitare”, „regenerare” si resuscitare (bineinteles doar superficiala si de fatada caracteristice acestuia) a inventat ca prin proiecte si studii de fezabilitate facute de X ori poate sifona banii foarte usor fara stres si fara a fi deranjat de ASERVITUL Consiliu Local. (comentariu moderat – limbaj excesiv)

    • pana la un punct este ok…apoi faci generalizare care anuleaza tot. NU TOT CONSILIUL LOCAL ESTE ASERVIT. CA SA TE IERT DA-MI 3 NUME DE CONSILIERI VERTICALI…

    • pai chiar este, al lui si a Mamiticăi care ne-a blagoslovit cu smekerul. Problema e la DNA, DIICOT, Parchet, Politie si Curtea de Conturi (susidiara locala) care nu i-au nici o atitudine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here