SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Programul de miercuri al spectacolelor Festivalului Internațional de Artele Spectacolului Atelier

0
220
„Le Schmurz”

FESTIVALUL ATELIER 2023. Miercuri 14 iunie, în cea de a cincea zi a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului Atelier, au fost programate o lansare de carte, un recital de poezie și două spectacole din secțiunea concurs. Este ultima zi de desfășurarea a workshop-ului de coregrafie susținut de coregraful francez Nicanor de Elia.

 

La ora 17.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare are loc spectacolul de dans contemporan Placebo, concept și coregrafie Arcadie Rusu, producție a Teatrului Municipal Baia Mare. Placebo este medicamentul minții noastre, care poate vindeca organismul de afecțiuni. Este speranța conștientă sau inconștientă, că ne vom însănătoși. Este metafora căutării unui tip de vindecare alternativă.

 

La ora 20.30, în Sala Studio, are loc un recital de poezie susținut de două importante poete din generații diferite: Ioana Crăciunescu – actriță de teatru, cinema și poetă – și Adela Naghiu, una dintre cele mai credibile poete contemporane.

 

La ora 22.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal, este programat spectacolul Schmurz, regia și coregrafia Gyorfi Csaba, din repertoriul Teatrului ”Szigligeti” Oradea. O nebunie de teatru fizic, o goană nebunească în care personajele fug spre o viață mai bună, în speranța supraviețuirii. Prelucrând drama lui Boris Vian, trupa încearcă să prezinte o lume care și-a pierdut valorile, oferind, prin trăirea durerilor și chinurilor fizice, o experiență purificatoare celor care participa la acest ritual.

 

Biletele sunt disponibile pe site-ul www.myticket.ro sau la casieria Teatrului, între orele 16.00 și 22.00.

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here