COPII, MUZEOGRAFI PENTRU O ZI – Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, singurul din România participant la evenimentul internațional Takeover Day

0
161

ACCESIBILIZAREA MUZEULUI. Pe 7 iulie, dacă ai între 16 și 25 de ani, poți fi parte activă la evenimentul internațional Takeover Day, inițiat de organizația @kidsinmuseums!

 

Takeover Day înseamnă că TU preiei atribuțiile muzeografului! Dacă vrei să afli cum își desfășoară munca „oamenii de la muzeu”, acum ai ocazia! Vrei să ții o prelegere pe o temă de istorie locală cu posibilitate de publicare după? Ți-ai dorit întotdeauna să descoperi ce comori se ascund în depozitele muzeului și să le scoți la lumină într-o expoziție? Sau poate ai o pasiune pentru desen și arheologie? Completează formularul accesibil prin codul QR până la 15 iunie. Rezultatele selecției (locurile sunt limitate) vor fi anunțate în 16 iunie.

 

Pentru îndeplinirea misiunii, vei avea parte de mentorat din partea angajașilor muzeului precum și acces la resursele acestuia.

 

Calendarul de desfășurare

• 8-15 iunie: Perioadă de înscriere

• 16 iunie: Anunțarea rezultatelor selecției

• 19 iunie: Întâlnire de grup inițială

• 20 iunie – 6 iulie: Perioadă de pregătire (cercetare, documentare etc.)

• 7 iulie: Takeover Day! Prezentarea produsului tău către public.

 

Pentru mai multe detalii: e-mail [email protected], sau mesaj pe Instagram la @muzistarhmm.

 

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș face parte dintre cei peste 1.000 de semnatari din întreaga lume ai Manifestului Kids in Museums pentru accesibilizarea muzeelor! În acest sens, se (re)angajeză să fie primitori, accesibili tuturor, să își aducă aminte că familiile vin în multe forme, să fie comunicativi și, mai ales, să fie activi în comunitate. Printre ceilalți semnatari se numără muzee precum British Museum, Victoria&Albert Museum sau Rijksmuseum. Deocamdată, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș este singurul semnatar din România.

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here