SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Astăzi, la Baia Mare, deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului „Atelier”, cel mai vechi din țară

0
509

FESTIVAL ATELIER 2023. Sâmbătă, 10 iunie, la ora 16.30, în foaierul Teatrului Municipal Baia Mare are loc deschiderea oficială a celei de-a 29-a ediții a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului „Atelier”.

 

La ora 17.00, în Sala Mare a teatrului, este programat primul spectacol: „Nu vorbim despre asta”, de Alexandra Felseghi, în regia Adinei Lazăr, o producție a Teatrului Odeon București.

 

Este povestea acelor oameni care s-au născut la mijlocul anilor ’80 și au copilărit în ’90 fără telefoane mobile sau internet, acelor tineri adulți care s-au maturizat „după ureche”, fără să aibă vreun manual de utilizare al vieții, în contextul unei societăți în schimbare și disecă toate acele subiecte incomode – neînțelegerea propriei identități, sexualitatea, abuzul fizic și emoțional, relațiile de familie disfuncționale – ascunse sub preș în familia românească tradițională.

 

Ziua se încheie cu spectacolul „Naufragiat!”, de Donald Marguiles, în regia Andrei Huțuleac. Este un spectacol al Teatrului „Maria Filotti” din Brăila care dezvăluie aventurile unui explorator elevețian naufragiat pe o insulă pustie timp de 30 de ani. Un spectacol care se întreabă dacă mai avem nevoie de povești, în ce fel avem nevoie de ele, la ce ne folosesc poveștile, la ce ne folosește fantezia.

 

* Foto mare: @Andrei Gîndac via Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here