MUZICĂ ARHAICĂ – În Baia Mare, atelier de instrumente arhaice cu Florin Ștefan (Semnal M)

0
993

EVENIMENT. Vineri, 6 septembrie, de la ora 18.00, la Sala cu Pian situată în Piața Păcii nr. 2 din Baia Mare, artistul băimărean Florin Ștefan susține un Atelier de instrumente arhaice. Evenimentul, care îi are ca invitați pe Marinel Petreuș – chitară – și Bernadette Peter – pian -, este organizat de Sala cu Pian și Culture Street Records.

 

Pe lângă prezentarea instrumentelor – liră, nai, tilincă, tulnic, saz, nu va lipsi chitara electrică, un instrument principal al lui Florin Ștefan, pentru că artistul băimărean va oferi participanților și un mini-recital. Accesul la Atelierul de instrumente arhaice se face pe baza biletului (costă 30 de lei) – suma reprezintă în totalitate suport pentru artiști.

 

Instrumentist polivalent, Florin Ștefan s-a născut în 1977, în Baia Mare, și a urcat prima dată pe scenă cu o chitară la vârsta de 12 ani. A colaborat cu diverse formații și muzicieni (din 1998 începe colaborarea cu Semnal M, cu care lucrează de peste 20 de ani, iar din 2008 s-a alăturat formației Gipsy Grup din Maramureș), atât pe plan național, cât și internațional, cu care cântă clasic, folk, jazz, rock, fusion, cill out și gipsy. Este pasionat de culegerea cântecelor și tehnicilor străvechi.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here