EVENIMENT – La Târgu Lăpuș, lansarea cărții „Blesteme” a poetului maramureșean Vasile Muste

0
569
Vasile Muste

LANSARE DE CARTE. Miercuri, 24 mai 2023, de la ora 17.00, la Casa de Cultură „Vasile Grigore Latiș” din Târgu Lăpuș va avea loc lansarea cărții Blesteme, a poetului maramureșean Vasile Muste. Evenimentul, prezentat de poetul Nicolae Scheianu și care va cuprinde un recital Ducu Hotima și poezii ale autorului recitate de actorul Adrian Voichițescu, este organizat de Casa de pe Graniță, iar intrare va fi liberă.

 

Vasile Muste nu scoate blestemul din noi, nici nu-l îndoaie. Parcă nici nu-l găsești, te iubește, suportă, te plângi, nu te supără, plămădește, dansează cu tine, nu te face urât, poți să-ți iubești viața după el unde și cu cine vrei, chiar dacă se stinge și moare, nu se leagă de nimeni, parcă munca lui e-o apă de ploaie, parcă și atât, cam ce-ți dorești.

 

Despre Vasile Muste
Poetul și prozatorul Vasile Muste s-a născut la 30 ianuarie 1956, în Coruieni (azi, Coroieni), este licenţiat al Facultății de Filosofie și Jurnalism – Universitatea din București. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, fost corespondent al Radio Cluj şi Galaxia, redactor al revistei literare Litera Nordului, al cotidianului Clipa, al revistei Nord Magazin și redactor-șef al publicațiilor Tisa, ETC, Țara Maramureșului și Marmația Literară.
Muste, fost director al Casei municipale de Cultură din Sighetu Marmaţiei (1987-2012), este principalul organizator al Festivalului Internaţional de Poezie de la Sighetu Marmaţiei. A fost distins cu numeroase premii naționale la festivaluri de prestigiu din țară, a reprezentat România la Festivalul Internațional de Poezie de la Olomouc (Cehia, 2003), a fost distins cu titlul de Poet al Iașului (2014), iar poeziile sale au fost traduse în engleză, germană, ucraineană, maghiară, cehă şi franceză.

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here