DEZVOLTARE IMOBILIARĂ – Proiectul de 54 de milioane de euro din zona Clubului Campionilor din Baia Mare, continuă cu construcția a încă 4 blocuri cu câte 5 etaje

0
2522

BAIA MARE. Demarează o nouă etapă a dezvoltării proiectului imobiliar din zona Clubul Campionilor/fostul stadion Phoenix din Baia Mare, respectiv pe strada Anton, pe un teren de circa 25.600 mp, firmei Speed Rent Imobiliare SRL emițându-i-se de către Primăria Baia Mare autorizația de construire a altor 4 blocuri cu câte 5 etaje. În 2023, firma a început construirea unui alt bloc în zonă (pe strada Anton Pann nr. 10), cu termen de finalizare decembrie 2024 (blocul are regim de înălțime P+2+3R și 52 de unități locative (apartamente cu 1, 2 și 3 camere).

 

Documentul final care permite începerea efectivă a construirii a fost eliberat în 5 martie 2024. Valoarea cumulată declarată/inițială a obiectivului investional este de peste 15 milioane de lei (exact: 15.117.976,30 lei). Conform proiectului se vor ridica patru imobile de locuințe colective cu regim de înălțime Parter + 4 Etaje + Etajul 5 Retras, parcajele aferente și drumul de acces. Localizarea exactă a blocurilor este strada Anton Pann nr. 12.

 

Firma Speed Rent Imobiliare SRL este controlată de Florin Moldovan, Cristian Marius Marc, Dumitru Popescu (toți trei cu câte 28%) și Radu Moldovan (16%) și dezvoltă proiectele de construcție prin firma Metacomercial SRL Baia Mare (pe care o dețin aceiași asociați, în aceleași procente). Firma are în zonă un proiect imobiliar vast, estimat la o valoare totală de circa 54 de milioane de euro, care presupune edificarea mai multor blocuri și facilități comerciale (despre proiect, făcut public de 2mnews încă din februarie 2022, aveți detalii AICI).

 

În 2018, baza sportivă a falitei Cuprom SA a fost scoasă la vânzare la puțin peste 400.000 euro.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here