EXCLUSIV – În Baia Mare se pregătește construirea unui ansamblu rezidențial cu blocuri de 6 etaje, investiție de peste 54 de milioane de euro

2
16135

INVESTIȚIE. Dezvoltatorul imobiliar local Speed Rent Imobiliare SRL, firmă controlată de Florin Moldovan, Raoul Arthur Popescu, Cristian Marius Marc (toți trei cu câte 28%) și Radu Moldovan (16%), se află în faza de autorizare/avizare a unui proiect imobiliar de peste 54 de milioane de euro în Baia Mare, care presupune construirea unui ansamblu de blocuri de locuit cu funcțiuni conexe.

 

Proiectul este localizat pe strada Anton Pann, pe un teren de 25.590 mp (acum acolo este Restaurantul Clubul Campionilor și fosta bază sportivă a falimentatului Combinat Cuprom), și prevede edificarea unor blocuri cu subsol/demisol, parter, mezanin și 6 etaje, a unora cu 5 etaje și a unora cu 3 etaje. De asemenea, vor fi amenajate locuri de parcare, alei carosabile/pietonale și zone de agrement. Conform calendarului, proiectul ar trebui să demareze efectiv în acest an și să se finalizeze după 3 ani. În 2018, baza sportivă a falitei Cuprom SA a fost scoasă la vânzare la puțin peste 400.000 euro.

 

Speed Rent Imobiliare dezvoltă proiectele de construcție prin firma Metacomercial SRL Baia Mare (pe care o dețin aceiași asociați, în aceleași procente). Florin Moldovan este cel care a cumpărat (prin firma sa Roger Tir SRL) fosta Popicărie de pe strada Victoriei din Baia Mare (de la Remin, în urma acțiunii de după declanșarea insolvenței, demarată de decidenții vremii, “Pustiiți holdele, otrăviți fântânile”) și, ulterior, în 2012, terenul de sub aceasta de la Primăria Mare (prețul acelui teren, cu o suprafață de 1.570 mp, a fost de circa 87.000 euro).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Niste profitori care se imbogatesc pe spatele fraierilor. Constructii cu pereti ca foaia de hartie, plus alte ilegalitati. Nu va dati banii pe asa ceva! Mult mai bune blocurile ceausiste, nici nu se compara.

  2. Bună ziua,

    Citesc cu plăcere, dar mai ales cu încredere toate articolele și anchetele pe care le faceți. Vă consider unic și corect în peisajul presei din Baia Mare. Sunt sigur că devoalați cu corectitudine toate ilegalitățile (din ce în ce mai multe pe care le face Primăria Baia Mare). Sunt locuitor al acestui oraș și asiste neputincios la toată expansiunea rezidențială de prost gust și plină de corupție și minciună din acest oraș. De ce nu investigați și tunurile imobiliare, ilegalitățile cu care se acordă autorizații, dar mai ales ilegalitățile cu care se construiește. Vă dau un exemplu: blocurile de pe Petre Dulfu construite de bijnițarii orașului, blocuri pentru care există grave încălcări ale legii, dosare întregi de justificări ale ilegalităților, dosare ajunse la prefect care evident că nu face nimic… Nu mai vorbesc de corupția din primăria Baia Mare, care într-un oraș falimentar, evident că singurele surse de venit (corupt, mită și apartamente cadou) sunt din autorizațiile pe care le acordă bijnițarilor imobiliari. Evident că în construcția blocurilor de pe Petre Dulfu a intrat și Dărăbuș (erijat într-un „mare” binefăcător al celor oropsiți. Sunt curios cum altfel, fără mită ar fi reușit alături de Revolution Residence să construiască aceste enormități de blocuri total ilegal în spațiul dat. De ce nu faceți și astfel de anchete ca să descoperiți cât de corupt e primarul, Radu Ardelean în a cărui tristă coordonare a grupului de urbanism s-au dat sute de autorizații ilegale. Ați afla cu siguranță la ce nivel a ajuns corupția în acest oraș, dar mai ales cum își asigură gunoaiele de politicieni locali bugetele pentru viitoarele alegeri, modul în care distrug cartierele orașului, micimea profesională a „arhitecților orașului”. De ce nu faceți acest gen de investigații în relația dezvoltarea – mutilarea orașului, bijnițarii dezvoltatori imobiliari – corupția din primăria Baia Mare? Ar ajunge să luați ca studiu de caz modul în care a fost efectiv mutilat cartierul Săsar prin indiferența, nepăsarea celor din primărie față de nevoile reale ale cetățenilor acestui cartier. Nu vă fie teamă să vă legați și de subiecte mai serioase decât luminițele de crăciun și alte afaceri mizilic față de cele din solicitarea mea. Cred că ați ajunge la adevărata mafie din acest oraș, modul în care au fost tranzacționate terenuri începând cu 2000, modul în care jegurile și incompetenții din primărie vând calitatea vieții pe beneficii proprii (apartamente și bani) primite de la jegurile de dezvoltatori imobiliari. Deci? Vrem să vedem anchete serioase și să scoateți în evidență adevărata amploare a mizeriilor imobiliare care se fac în Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here