RECONVERSIA MAGISTRAȚILOR – Un judecător va fi numit procuror la Parchetul din Baia Mare

1
2315

DECIZIE. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis deschiderea unei sesiuni pentru numirea a 26 de judecători în funcții de procurori, printre cele 26 de Parchetele cărora li s-au repartizat posturi în acest sens fiind și Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

 

În acest moment, din cele 12 posturi de execuție prevăzute în organigrama Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, 3 sunt vacante (precum și cele două posturi de conducere, ocupate prin delegare/cu titlu interimar). Situația lipsei procurorilor nu este singulară la unitățile de parchet din județ, unde trei dintre acestea (cele din Sighetu Marmației, Vișeu de Sus și Târgu Lăpuș) funcționează cu un singur procuror.

 

Judecătorii interesați să ocupe postul de procuror la Parchetul municipal din Maramureș pot să depună cererile aferente până la 21 martie 2024, iar începând din 2 aprilie 2024 începe sesiunea de suținere a interviurilor de către judecătorii care au solicitat să devină procurori.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Nu am auzit până acum ca vreun judecător să ceară să devină procuror. Invers, da.
    În majoritatea țărilor UE procurorii nu sunt considerați magistrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here