SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Prima Conferință Anuală Internațională din cadrul proiectului care cercetează scheletele din cimitirul medieval din Baia Mare

0
275

EVENIMENT – CERCETARE. Vineri, 5 august 2022, de la ora 10.00, în sala de Conferințe a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie din Baia Mare (strada Monetăriei, nr.1-3) va avea loc prima Conferință Anuală Internațională din cadrul proiectului „Bioarheologie la Baia Mare/Rivulus Dominarumˮ, la care vor fi prezentate proiecte de cercetare privind sănătatea locuitorilor din Baia Mare medievală, precum și traumatisme ale scheletelor aflate pe cuprinsul cimitirului din Piața Cetății.

 

Proiectul, inițiat de drd. Priscilla Mollard de la Universitatea din Massachusetts Amherst (SUA) – și la care din acest an s-a alăturat și cercetătorul Adam Netzer Zimmer, alături de 11 studenți și absolvenți de la diferite universități din SUA și Australia, precum și un voluntar elev la Colegiul Național ˮMihai Eminescuˮ din Baia Mare -, vizează continuarea investigațiilor antropologice a defuncților descoperiți cu prilejul cercetărilor arheologice preventive efectuate în perioada 2012-2014 în cimitirul aferent bisericii Sfântul Ștefan din Piața Cetății/Țintirim din Baia Mare.

 

Despre acest proiect, 2mnews a scris AICI.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here