DEVOALARE – Contract de peste 30 de milioane de lei, care vizează renovarea energetică a 11 blocuri din Borșa, câștigat de… fiul consilierului personal al primarului

0
1475

IDENTITĂȚI CONTRACT – BORȘA. Administrația publică din Borșa a atribuit contractul de peste 30 de milioane de lei (exact: 30.247.108,22 lei, sumele din articol includ TVA), care vizează renovarea energetică a 11 blocuri din orașul maramureșean. Proiectul, finanțat în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile (prin Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR), a fost împărțit în trei loturi, toate fiind câștigate de aceeași asociere de firme clujene, formată din Tiv Bay Construct SRL & Mentor Construct SRL.

 

Asocierea celor două firme înregistrate în Cluj-Napoca are, împreună, 24 de angajați, iar cifrele de afaceri ale acestora totalizează 7,2 milioane de lei, adică sub un sfert (23,84%) din valoarea contractului semnat cu Primăria Borșa, controlată de Ion Sorin Timiș (PSD).

 

Contractele au fost atribuite pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul a avut o pondere procentuală în decizia finală de 60%), iar asocierea clujeană a sublicitat cu 8% din valoarea maximă estimată de Primăria Borșa, însă a fost singura care a depus o ofertă declarată conformă, fiind declarată câștigătoare pe toate cele trei loturi.

 

Cine sunt câștigătorii
Firma Tiv Bay Construct SRL este înregistrată în Cluj-Napoca, este specializată pe lucrări de pregătire a terenului și este controlată de maramureșenii Adrian Cristian Tivadar (originar din Petrova) și Gavril Călin Mihali (originar din Borșa), asociați în părți egale. În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 3,63 milioane de lei și un profit net de 336.746 lei, realizat cu 15 angajați. Călin Gavril Mihali, cooptat de Tivadar în firmă în februarie 2021 (și care mai deține firma Neox Construct SRL din Florești și până în mai 2023 a fost asociat în firma de dezvoltări imobiliare CCD Comatruct SRL din Cluj), este fiul fostului viceprimarul din Borșa din mandatul trecut, Găvrilă Mihali, acum consilier personal al primarului Ion Sorin Timiș.
Firma Mentor Construct SRL este înregistrată în Cluj-Napoca, este specializată pe activități de inginerie și consultanță tehnică (proiectare/arhitectură) și este controlată de borșeanul Ionel Timiș (38 de ani). În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 3,61 milioane de lei și un profit net de aproape 2 milioane de lei, realizat cu 9 angajați.

Asocierea a anunțat deja subcontractarea unor părți din contract, către firmele Euro Impact SRL din Ruscova (furnizare și montare uși și ferestre) – controlată de Simion Pop -, Procatel Servimpex SRL din Cluj-Napoca (proiectare branșamente electrice) – controlată de Gheorghe Flueraș – și PGV Alert Concept SRL din Vișeu de Jos (execuție branșamente și instalații electrice) – controlată de Gheorghe Vasile Pop.

 

Ce trebuie să facă asocierea borșeană, pitită după Cluj

 

Contractul de proiectare și execuție a reabilitării energetice a celor 10 blocuri vizează reducerea consumului pentru încalzire la minimum 50% fată de consumul înainte de renovare, reducerea emisiilor de CO2 cu 30-60%.  Proiectul prevede și instalarea a câte unei stații de încărcare pentru vehiculele electrice (cu putere peste 22kW), cu doua puncte de încarcare pe stație la fiecare 2.500 mp arie desfășurată renovată și bransamentul electric aferent acestor stații.

 

Vor intra în reabilitare următoarele blocuri din Borșa: Strada Victoriei nr. 22, bl. 32; Strada Victoriei nr. 24, bl. A4/16; Strada Victoriei nr. 3, bl. 48; Strada Decebal nr. 1, bl. 40; Strada Floare de Colț nr. 4, bl. A6; Strada Floare de Colț nr. 2, bl. A5 Semilună (în foto); Aleea Tineretului nr. 4, bl. A9; Strada Ștrandului, bl. A12, sc. A, B, C, D; strada Floare de Colț Bl. A12, Sc. E; Strada Floare de Colț nr.6, bl. A6/19, sc. A; Aleea Tineretului nr.1, bl. 20.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here