PRIMUL GHIOZDAN – 1.266 copii din Baia Mare înscriși în clasa pregătitoare vor primi rechizite în valoare de 200 de lei/copil: consilierul Gavra a propus majorarea sumei la 250 de lei/copil

0
478

RECHIZITE BAIA MARE. În municipiul Baia Mare, încă din anul 2015, prin decizia Consiliul Local, a intrat în vigoare programul ,,Primul meu ghiozdan”, prin care, la fiecare început de an școlar, s-au acordat ghiozdane echipate cu pachete cu rechizite şcolare pentru copiii înscrişi în clasa pregatitoare la școlile din urbe, plătite din bugetul local.

 

În acest an, în urma creșterilor de prețuri (și) la acest gen de produse, s-a decis majorarea sumei alocate/copil, de la 130 de lei la 200 de lei (sumele includ TVA). Anul trecut, cheltuiala bugetară a fost de 164.450 lei (pentru toți cei 1.265 de copii înscriși în clasa pregătitoare) – sumă insesizabilă comparativ cu noianul de cheltuieli inutile/fără relevanță/risipite efectuate de administratorii banilor publici ai orașului.

 

Consilierul local Bogdănel Gavra a propus suplimentarea sumei până la 250 lei/copil, propunerea primind avizul Comisiei juridice și pentru învățământ. În cazul în care suma pe care o va aproba Consiliul Local în ședința de luni, 31 iulie 2023, va rămâne 200 de lei/copil, conform datelor furnizate de unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Baia Mare, suma pe care o va plăti Primăria pentru proiectul primul meu ghiozdan va fi 253.200 lei (sunt 1.266 de copii înscrişi la școlile din Baia Mare în clasa pregătitare pentru anul școlar 2023-2024).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here