TITLURI – Încă doi Cetățeni de Onoare ai Maramureșului: cardinalul Lucian Mureșan și mitropolitul Iosif Pop

0
964
Cardinalul Lucian Mureșan și mitropolitul Iosif Pop

ONORIFIC. Consiliul Județean Maramureș se pregătește să mai acorde două titluri onorifice de Cetățean de Onoare. Cei propuși pentru distincții sunt cardinalul Lucian Mureșan, arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, și Iosif Pop, mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale.

 

Lucian Mureșan (87 de ani) s-a născut în comuna Firiza, azi cartierul Ferneziu din Baia Mare. În 3 martie 1990, papa Ioan Paul al II-lea l-a numit episcop al Episcopiei de Maramureș, iar în 18 februarie 2012, papa Benedict al XVI-lea l-a ridicat în demnitatea de cardinal, membru al Congregației pentru Bisericile Orientale.

 

Iosif Pop (53 de ani, pe numele de mirean Ilie Pop) s-a născut în 19 februarie 1966, în comuna maramureșeană Vișeu de Jos, și a fost ales mitropolit al Europei Occidentale și Meridionale, în 29 noiembrie 1997, la Paris, în cripta Catedralei St. Sulpice, de ce cei 93 de membri-delegați ai parohiilor ortodoxe românești din Anglia, Țările de Jos, Belgia, Franța, Elveția, Italia și Spania.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here