DECIZIE – Biserica din lemn din Borșa Complex, mistuită de incendiul din Duminica Floriilor, va fi reconstruită tot din lemn

0
3094

BISERICA MISTUITĂ DE INCENDIU, REFĂCUTĂ. Biserica din lemn din Borșa Complex, mistuită de incendiul din 9 aprilie 2023, în Duminica Floriilor, va fi reconstruită tot din lemn. În acest sens, administrația publică locală va acorda 200 mc de lemn de lucru Parohiei Borșa Complex, pentru construirea noului lăcaș de cult. Lemnul va fi încredințat din pădurea care aparține orașului și care este administrată de Ocolul Silvic Alpina Borsa RA, din subordinea forului deliberativ al urbei.

 

Vă reamintim că imediat după momentul incendiului, Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului a precizat că nu au putut fi salvate prea multe din interiorul bisericii, dar că aceasta era asigurată pentru daune totale (printr-o poliță de asigurare facultativă de incendiu și alte riscuri), fapt confirmat ulterior de compania de asigurare Asirom VIG, subsidiară a Vienna Insourance Gropu (VIG), care a precizat că va plăti daunele rezultate în urma evaluării acestora și a costurilor necesare pentru refacerea bisericii.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here