EVENIMENT CARITABIL – Rotaract Baia Mare, la a 20-a ediție a Balului Caritabil: vor să cumpere o pianină pentru copiii de la Școala Populară de Artă

0
332

BALUL RIVULUS 2022. Sâmbătă, 17 decembrie 2022, de la ora 17.00, la Golden Star din Lăpușel, Rotaract Baia Mare organizează a 20-a ediția a Balului Caritabil „Bănuț pentru Suflețel”, cu o nouă înfațișare, dar cu aceeași energie.

 

Povestea a început în anul 2003, când o mână de oameni au dat startul unui proiect cu strângere de fonduri, care își dorește să ajute comunitatea. Au fost organizate ateliere în cadrul cărora se realizau felicitări cu tematică de iarnă, au organizat spectacole cu diverse scopuri caritabile, punând astfel primele cărămizi pe fundația celui mai longeviv proiect marca Rotaract District 2241 România și Republica Moldova: „Bănuț pentru Suflețel”.

 

De la an la an, membrii noi și-au pus amprenta asupra acestui proiect, dezvoltându-l, transformându-l. Proiectul a crescut în vizibilitate și i s-au alăturat artiști consacrați (Paula Seling, Orsolya Vari, Frații Petreuș, Casandra Maria Hauși, Subcarpați, Maria Răducanu, The Nordic Fidler´s Block, Corala Armonia).

 

Obiectivele propuse și ulterior îndeplinite sunt diverse: alcătuirea de pachete pentru nevoiași, dotarea unor adăposturi locale pentru câini, reabilitarea unor case de tip familial din Baia Mare, acordarea de burse de excelență, îmbunătățirea facilităților pentru persoanele cu dizabilități, renovarea secției de pediatrie a Spitalului Județean Maramureș.

 

Privind la tot ce au construit cei dinaintea lor prin proiectul „Bănuț pentru Suflețel”, cei de astăzi au înțeles valoarea moștenirii lăsate și își doresc doar să o aducă în actualitate, să onoreze tradiția și să îi ofere șansa unui nou început. Astfel, cu ocazia ediției aniversare cu numărul 20, proiectul „Bănuț pentru suflețel” devine „Balul Rivulus”, un nume cu valențe importante pentru comunitatea băimăreană.

 

Susținerea artei ca formă superioară de educație este un lait motiv esențial al Rotaract Baia Mare. Performanța și excelența trebuie sprijinite – și nu doar cu aplauze. Datoria morală a societății este de a continua munca pedagogilor și de a fi aerul de sub aripile tinerelor talente.

 

În acest an, Rotaract Baia Mare și-a propus să susțină copiii de la Școala Populară de Artă „Liviu Borlan” prin fapte concrete. Așadar, scopul acestei ediții este achiziționarea unei pianine acustice, în valoare de peste 4.000 de euro, pentru elevii care studiază acest instrument și care au performanțe incredibile, luând premiu după premiu.

 

Rotaract Baia Mare vă așteaptă să le fiți alături la „Balul Rivulus”, în 17 decembrie 2022, începând cu ora 17.00, la sala de evenimente Golden Star din Lăpușel. Invitațiile se pot achiziționa de la Cristian Andrei Sabău (nr. tel: 0754.978.128) și Alex Sturz (nr. tel. 0754.283.479). Prețul unei invitații este de 250 de lei. De asemenea, puteți contribui cu donații pentru susținerea cauzei noastre în contul clubului Rotaract Club Baia Mare (IBAN: RO93 RNCB 0856 1615 3657 000, CIF19202892).

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here