UN NOU CREDIT – Primăria Baia Mare vrea să ia un nou credit-trezorerie de 15 milioane de lei pe care să îl plătească în 5 ani: află motivația nespusă public

5
4590
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

EXPLICAȚII PE ÎNȚELESUL TUTUROR. Primăria Baia Mare, controlată de edilul Cătălin Cherecheș, vrea să ia un nou credit, de la la Trezorerie, în cuantum de 15 milioane de lei și cu o perioadă de maturitate (rambursare) de 5 ani.

 

Scriptic, acest credit va fi cheltuit pentru două proiecte: pentru creșterea eficienței energetice a Spitalului TBC (Spitalul de Pneumofiziologie „Dr. Nicolae Rușdea”) și pentru modernizarea Colegiului Tehnic „Transilvania” (fostul Liceu Industrial nr. 1), ambele obiective având finanțare din fonduri europene nerambursabile.

 

Inițial, partea de cheltuieli neacoperite de finanțare/respinse/neeligibile, urma să fie acoperită din creditul de 130 de milioane de lei luat de la BCR. Numai că acum, executivul Primăriei a decis ca sumele repartizate din creditul BCR pentru aceste obiective să fie repartizat altor obiective de investiții, respectiv suplimentării cu 3,24 milioane de lei (exact: 3.242.400 lei) a reabilitării celor două blocuri de pe strada Luminișului (nr. 13 și 13A), a căror valoare a ajuns de circa 4 milioane de lei pentru fiecare.

 

Implicit, suma de 3,24 milioane de lei prevăzută a fi cheltuită din creditul BCR de 130 de milioane de lei pentru extinderea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Pneumoftiziologie Dr. Nicolae Rușdea a fost repartizată pentru suplimentarea investiției în reabilitarea celor două blocuri, iar finanțarea proiectului de extindere al fostului Spital TBC, rămasă descoperită, ar urma să fie acoperită prin noul credit de 15 milioane de lei de la Trezoreria statului.

 

De ce (și cum) s-a gonflat cu câte 1,67 de milioane de lei reabilitarea blocurilor de pe strada Luminișului din Baia Mare, această majorare aproape dublând costurile inițiale, doar Cel de Sus știe. Noi doar am explicat, pe înțelesul tuturor, ceea ce se întâmplă (și pentru ce se dorește accesarea unui nou credit de municipalitate), în condițiile în care cei responsabili (administrația publică locală) nu au făcut-o.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. Așa au făcut exact și pe str.Horea 46B locatarii din blocul respectiv au avut contracte până la sfârșitul lunii august și pe ei aceleași persoane Diana și Cristina binențeles tot la comanda primarului Cătălin Cherecheș au fost scoși din imobil.

  2. Sau distrus blocurile pe str Luminișului 13A și 13 simplu cu aprobarea primăriei pentru că aceste blocuri nu au fost distruse când Diana și Cristina binențeles la comanda primarului Cătălin Cherecheș au fost scoși forțat din aceste blocuri,fiind că au avut contract încă o lună de zile și ei au scos afară.

  3. MAI ALEGETI L CA O SA AVETI LOCURI DE MUNCA,EL IN LOC SA INTRETINA LOCURILE DE MUNCA,A FOST INPOTRIVA EXISTENTE I LOCURILOR DE MUNCA AUTOHTONA!

  4. Pe str Luminisului mai mult au distrus decat au investit,gradul de distrugere era de aprox 30%,nu trebuia anvelopare pt ca exista,ferestrele majoritate erau ok,usile la fel,s au aruncat bani in buzunare si au distrus si ce au investit locatarii,lasand i si pe drumuri.Asta este legea la noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here