INFRASTRUCTURĂ – Contract de 57,5 milioane de lei în Maramureș pentru reabilitarea unui drum județean de 9,6 kilometri

0
5065

CONTRACT ÎN LICITAȚIE. Administrația Maramureșului a introdus în licitație un contract de 57,5 milioane de lei (exact: 57.500.767,61 lei, sumă care include TVA), care vizează proiectarea și execuția reabilitării unui tronson de drum județean de 9,6 kilometri, între comunele Suciu de Sus și Groșii Țibleșului (este tronsonul incipient al DJ 171A, drum care pornește din DJ 171 care face legătura dintre județele Maramureș, la Suciu de Sus, și Bistrița-Năsăud, la Târlișua).

 

Contractul, care așteaptă ofertele constructorilor până la 4 septembrie 2023 și care trebuie finalizat într-un an (365 de zile), va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%, experiența profesională a 4 experți-cheie 22%, garanția lucrării 18%, propunerea tehnică 20%).

 

Reabilitarea drumului județean care face legătura rutieră între comunele Suciu de Sus și Groșii Țibleșului va fi finanțată, în cea mai mare parte, din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) Nord-Vest 2021-2027, făcând parte din cele două mari proiecte de reabilitare a infrastructurii derulate de Consiliului Județean Maramureș, Mara-Nord şi Mara-Nord II, care vizează reabilitarea a peste 120 de kilometri de drum judeţean printr-o finanțare care totalizează 138,6 milioane euro.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here