FLORIADA – Consiliul Județean, pregătit să plătească, în fiecare lună, 350 de euro pentru flori

0
488

ACHIZIȚIE. Știm, sunt multe comemorări, sărbători, celebrări. E și Centenarul Unirii, în regulă. Dar să derulezi, ca for administrativo-financiar al unui județ, achiziție publică pentru serviciul de „furnizare buchete de flori, aranjamente florale, coșuri cu flori, flori tăiate, coroane și jerbe funerare”, parcă-i puțin cam mult.

 

19.800 de lei + TVA-ul aferent sumei e pregătit Consiliul Județean (CJ) Maramureș să plătească florăriei care s-o încumeta să câștige această cerere de ofertă (în care, sigur, primează prețul cel mai mic). Ținând seama că acest contract de livrare a florilor ce urmează să fie plătite din bugetul public al județului se întinde pe durata unui an, am efectuat un calcul simplist, ajungând la un rezultat de peste 4.250 de euro, aferent unei medii lunare de peste 350 de euro.

 

Cam atât se va achita în fiecare lună pentru flori (în cazul, obișnuit deja, în care contractul nu va fi suplimentat în timpul derulării sale). Știm, nu-i o sumă care să rupă norii, dar tradus în flori rezultatul ăsta e similar cu achiziția zilnică a 9 trandafiri. Și știm că sigla PSD n-are decât trei.

 

Sugestia este următoarea: dacă instituția asta județeană condusă de tânărul și-ndrăgostitul pesedist Valer „Îngerul” Gabriel Zetea e atât de săracă de nu-și poate plăti angajații cu salariile majorate pe care le-au promis (și a fost nevoită să ceară ajutor financiar de la Guvern în acest sens), de ce nu a luat decizia, cinstitul președinte nebărbierit să plătească florile din salariul său care e de peste 13 ori mai mare decât necesarul pentru achiziția florilor (mai mare decât al unui cercetător de la Large Hadron Collider din Geneva, locul în care a fost creat acceleratorul de particule).

 

Practic, propunere-i asta: Zetea dă a 13-a parte din salariul său (o infimitate!), ca o donație a bunul-gospodar al județului și nu mai văduvește pușculița Maramureșului de o cheltuială-n plus. Asta ar fi o sugestie de bun-simț și cu posibil impact electoral, d-le Zetea, că știu că doar atât contăm: ca electorat.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here