DECIZIE – Singura jucătoare de la Minaur Baia Mare convocată la lotul național, Ana Maria Tănăsie, nu a fost păstrată în lotul pentru „Mondiale”

0
931

ROMÂNIA – CAMPIONATUL MONDIAL 2023. În urmă cu puține momente, selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, Florentin Pera, a anunţat lotul de 18 jucătoare pentru Campionatul Mondial 2023, programat în perioada 29 noiembrie şi 17 decembrie și care va avea loc în Danemarca, Norvegia şi Suedia. Nicio jucătoare de la Minaur Baia Mare nu va participa cu echipa României la Campionatul Mondial.

 

Din lotul de 20 de jucătoare care au jucat la Trofeul Carpaţi (câştigat de România și la care au mai participat Austria, Elveția și Portugalia) s-a renunțat la portarul Elena Şerban (Dunărea Brăila) şi la extrema stânga Ana Maria Tănasie (CS Minaur Baia Mare).

 

România, singura naţională care a participat la toate cele 26 de ediţii ale Campionatului Mondial de handbal feminin și care are ca obiectiv trasat de FRH clasarea pe unul din primele 7 locuri (pentru a putea participa la turneul preolimpic), va juca la ediția din acest an a competiției cu Chile (1 decembrie), Serbia (3 decembrie) şi Danemarca (5 decembrie), meciurile urmând să se desfășoare la Herning, în Danemarca. Primele 3 clasate se califică în grupele principale, iar primele două din grupele principale continuă în sferturile de finală.

 

Iată lotul României pentru Campionatul Mondial:

 

portari: Diana Ciucă (CS Rapid Bucureşti), Yuliya Dumanska (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea);

extreme stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti);

interi stânga: Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Claudia Paşcan (SCM ”U” Craiova);

centri: Eliza Buceschi (CS Rapid Bucureşti), Cristina Laslo (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Andreea Popa (Dunărea Brăila);

interi dreapta: Daria Bucur (Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea);

extreme dreapta: Alexandra Badea (CS Rapid Bucureşti), Sonia Seraficeanu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud);

pivoţi: Nicoleta Balog (Dunărea Brăila), Lorena Ostase (CS Rapid Bucureşti), Crina Pintea (CSM Bucureşti).

 

* Foto: @FRH

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here