CRIZA ENERGETICĂ – Administrația județului începe proiectul de construire a 3 parcuri fotovoltaice în Groși, Copalnic Mănăștur și Târgu Lăpuș, pe o suprafață totală de peste 104 hectare

0
656

MARAMUREȘ. Consiliul Județean Maramureș face primii pași concreți într-un proiect care are ca finalitate construirea a trei parcuri fotovoltaice pe o suprafață care totalizează 104,24 hectare. Cele trei obiective vor fi amplasate în comunele Groși, Copalnic Mănăștur și pe teritoriul administrativ al orașului Târgu Lăpuș.

 

Conform proiectului, cel mai mare parc fotovoltaic, vizat pentru construire pe o suprafață de peste 65 de hectare, va fi amplasat în comuna Groși, urmat de proiectele vizate în comuna Copalnic Mănăștur, proiectat pe o suprafață de peste 24 de hectare (pe pășunea din extravilanul satului Făurești, în locul numit de localnici Dumbrava), și în orașul Târgu Lăpuș, care va fi dezvoltat pe o suprafață de 15 hectare (în extravilan, pe o pășune cu mărăcinișuri și tufărișuri denumită Vârtoape 1).

 

Cele trei parcuri fotovoltaice necesită trecerea acestor suprafețe de terenuri, aflate în proprietatea respectivelor UAT-uri, în domeniul public al Județului Maramureș, o solicitare în acest sens a administrației județene (necesară în proiectul de obținere a finanțării nerambursabile) urmând să fie făcută la începutul lunii noiembrie, consilierii județeni urmând să-și exprime acordul în acest sens la finalul acestei luni.

 

Conducerile administrative ale celor trei UAT-uri și-au exprimat deja disponibilitatea de a ceda respectivele terenuri în proprietatea județului, pentru a se dezvolta parcuri fotovoltaice, respectiv pentru utilizarea energiei solare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here