TRANZACȚIE – Un nou centru comercial în Baia Mare, pe fosta platformă de producție a fabricii Mobam

1
3974

COMERȚ. Fabrica băimăreană Mobam SA (administrată de Gheorghe Jaklovszky, președintele CA fiind Petrică Vasvari), înființată în 1959, își vinde și restul terenului care constituie platforma industrială situată pe Bulevardul Unirii nr.21 (de lângă supermerketul Kaufland 2 – de lângă unitatea militară).

 

Suprafața de teren de 3,63 hectare (conform măsurătorilor – în acte suprafața este de 3,56 hectare) și clădirile edificate pe acesta vor fi vândute firmei Squaretime Development, unul dintre dezvoltatorii imobiliari care fac achiziții imobiliare preponderent pentru Mitiska REIM, o companie cu sediul central la Bruxelles (Belgia), specializată în investiții în centre comerciale și în administrarea fondurilor. Surse din piață susțin că valoarea tranzacției depășește 3,5 milioane de euro.

 

Aceasta este a doua tranzacție imobiliară pe care compania băimăreană o face din fosta platformă a fabricii de mobilă din Baia Mare, în 2008, la edificarea supremarketului Kaufland 2 vânzându-și o suprafață de aproape 2 de hectare contra sumei de 4,5 milioane de euro.

 

Ultimele centre comerciale deschise de Mitiska REIM, la sfârșitul anului 2017, au fost în Bistrița (B1 Shopping, în foto – tot lângă un supremarket Kaufland) și Pașcani. Strategia companiei belgiene, care deține în România 21 de centre comerciale, constă în centre comerciale în aer liber, cu suprafețe de minimum 3 hectare și care cuprind cel puțin cinci comercianți (de pildă, B1 din Bistrița are magazine H&M, Deichmann, New Yorker, Hervis, Pepco și KFC). Ulterior, în funcție de cereri, conceptul dă posibilitatea extinderii parcului de retail (B1 a fost extins la scurt timp cu încă trei magazine).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here