INVESTIȚIE – În Maramureș se va construi hotelul amplasat la cea mai mare altitudine din România: investiție de cinci stele la altitudinea de 1.633 de metri

11
40590

TURISM – BORȘA (MARAMUREȘ). În acest moment, hotelul construit la cea mai mare altitudine din România este edificat pe Platoul Bucegi, la Cota 1610. Este Hotelul Peștera din Sinaia, în zona minunilor naturale Babele, Sfinxul, Peștera Ialomiței și Cheile Tătarului. Numai că peste circa un an, în Maramureș se va finaliza un hotel care va detrona în topul național al superlativelor de acest tip unitatea de cazare turistică de pe Platoul Bucegi. Hotelul este situat în orașul montan Borșa, la Cota 1633, în imediata vecinătate a stației de vârf a telegondolei care deservește noua pârtie olimpică.

 

Hotelul care se va edifica în Maramureș la altitudinea de 1.633 metri, pe stâncile din apropierea Vârfului Păltiniș (1773 m), într-un loc cunoscut de localnici sub denumirea Buza Dealului, este primul din mai multe unități de cazare care se vor construi în acea zonă pentru a deservi turiștii (îndeosebi pe cei veniți la schi – pârtia olimpică din Borșa, cea mai modern utilată din sud-estul Europei, va fi deschisă integral în această iarnă și are 7 km lungime).

Investiție 100% privată (a firmei Albrom SRL, controlată acum de antreprenoarea borșeancă Ramona Roman, care deține mai multe unități de cazare turistică, cel mai semnificativ fiind complexul turistic Nord Hotel, precum și alte afaceri în domenii diferite de turism), hotelul a fost proiectat cu un regim de înălțime de 4 nivele, având printre dotări un restaurant cu capacitatea de 200 de persoane și un centru SPA cu piscină interioră și o priveliște spectaculoasă – evident, și piscina, cu vedere spre munții Rodnei și Maramureșului va deveni cea construită la cea mai mare altitudine din România.

 

Anul trecut, firma din Borșa (exclusiv Albrom SRL, firma din grup care dezvoltă proiectul turistic) a raportat o cifră de afaceri de 10,26 milioane de lei și un profit net de 2,49 milioane de lei realizat cu 53 angajați.

Hotelul care va fi edificat la cea mai mare altitudine din România (această clasificare nu face referire la toate tipurile de unități de cazare turistică, de exemplu pensiuni, cabane ș.a.m.d., ci exclusiv la hoteluri) se va afla în imediata apropiere a punctului de sosire a noii telegondole din Borșa. Aceasta leagă Complexul Turistic Borșa de pârtia olimpică, are 2.273 de metri lungime, cu o diferență de nivel între stația de bază și stația de vârf de 777 metri (transportă turiștii de la Cota 856 la Cota 1.633) și o capacitate de transport de 1.800 de persoane pe oră (sunt 54 de gondole de câte 8 persoane) – timpul de urcare, cu tot cu oprirea la stația intermediară, este de 7 minute (circulă cu o viteză de 6m/s).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

11 COMENTARII

  1. Maramureșul are un unic mare defect, că este condus de atâția ani de tot soiul de incapabili, limitați care mai mult încurcă și blochează. Dacă v-ar ajuta D-zeu sau inspirația să alegeți un incapabil plicitisit, care măcar să nu facă nimic, deci nici să pună piedici, sunt convins că oamenii de inspravă din Maramureș ar reuși să dezvolte locul lor binecuvântat. Vă țin pumnii.

    • S-ar „pune”, dacă ar fi hotel. Dar nu e. E doar cabană – adică are altă clasificare de cazare turistică, inferioară. Cu hotelurile e exact cum scrie în acest articol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here