TURISM – BORȘA (MARAMUREȘ). În acest moment, hotelul construit la cea mai mare altitudine din România este edificat pe Platoul Bucegi, la Cota 1610. Este Hotelul Peștera din Sinaia, în zona minunilor naturale Babele, Sfinxul, Peștera Ialomiței și Cheile Tătarului. Numai că peste circa un an, în Maramureș se va finaliza un hotel care va detrona în topul național al superlativelor de acest tip unitatea de cazare turistică de pe Platoul Bucegi. Hotelul este situat în orașul montan Borșa, la Cota 1633, în imediata vecinătate a stației de vârf a telegondolei care deservește noua pârtie olimpică.
Investiție 100% privată (a firmei Albrom SRL, controlată acum de antreprenoarea borșeancă Ramona Roman, care deține mai multe unități de cazare turistică, cel mai semnificativ fiind complexul turistic Nord Hotel, precum și alte afaceri în domenii diferite de turism), hotelul a fost proiectat cu un regim de înălțime de 4 nivele, având printre dotări un restaurant cu capacitatea de 200 de persoane și un centru SPA cu piscină interioră și o priveliște spectaculoasă – evident, și piscina, cu vedere spre munții Rodnei și Maramureșului va deveni cea construită la cea mai mare altitudine din România.
![]() |
Hotelul care va fi edificat la cea mai mare altitudine din România (această clasificare nu face referire la toate tipurile de unități de cazare turistică, de exemplu pensiuni, cabane ș.a.m.d., ci exclusiv la hoteluri) se va afla în imediata apropiere a punctului de sosire a noii telegondole din Borșa. Aceasta leagă Complexul Turistic Borșa de pârtia olimpică, are 2.273 de metri lungime, cu o diferență de nivel între stația de bază și stația de vârf de 777 metri (transportă turiștii de la Cota 856 la Cota 1.633) și o capacitate de transport de 1.800 de persoane pe oră (sunt 54 de gondole de câte 8 persoane) – timpul de urcare, cu tot cu oprirea la stația intermediară, este de 7 minute (circulă cu o viteză de 6m/s).
Cătălin VISCHI
ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Superb …dacă se materializează construcția hotelului.Zona este magnifică. Am fost acolo la sky în martie anul acesta.
salamon vasile 3xcampio….debilizm! mai lasa bascalia! nu-ti sta bine!
Maramureșul are un unic mare defect, că este condus de atâția ani de tot soiul de incapabili, limitați care mai mult încurcă și blochează. Dacă v-ar ajuta D-zeu sau inspirația să alegeți un incapabil plicitisit, care măcar să nu facă nimic, deci nici să pună piedici, sunt convins că oamenii de inspravă din Maramureș ar reuși să dezvolte locul lor binecuvântat. Vă țin pumnii.
Se poate construi oriude permite legislatia si bugetul!
Cine ieste proiectantu,intreba proprietaru,Coplex,CAPRIOARA ,B.M.care a fost proiectat,si executat,de subsenatul.
Si hotelul de la Balea Lac care ii la 2040 m altitudine nu se pune??!!
S-ar „pune”, dacă ar fi hotel. Dar nu e. E doar cabană – adică are altă clasificare de cazare turistică, inferioară. Cu hotelurile e exact cum scrie în acest articol.
Îți trebuie ceva sânge să faci hotel pe stâncă.
Și ceva bani, nu numai sânge.
Cine ieste proiectantul???
Din felul cum scrii ( ortografic) pare că întrebi la mișto și nu cred că vei primi răspuns…