CLASAMENT – Maramureș, locul 4 în topul național al antreprenorilor debutanți

0
75

ANTREPRENORIAT. O companie de tip SRL-D este o firmă pornită de un acţionar aflat la prima afacere, care primeşte o serie de facilităţi la înfiinţare. La nivel național, în 2017 au fost înfiinţate peste 8.000 de firme de acest tip, iar în ianuarie 2018, conform Registrului Comerțului, s-au înființat 199 de SRL-D.

 

Într-un clasament național al antreprenorii debutanţi, în acest an Maramureșul ocupă locul 4, 16 antreprenori pornindu-și prima lor afacere (primele trei locuri ale clasamentului sunt ocupate de  Cluj – 18 firme, Bucureşti și Argeş – 17).

 

Facilitățile fiscale pentru antreprenorii care își deschid prima afacere (SRL-D) au fost acordate din anul 2011. După trei ani de activitate, firmele de tip SRL-D îşi pierd încadrarea de microîntreprinderi debutante, antreprenorii fiind obligați să transforme firma în SRL sau altă formă juridică.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ