PERFORMANȚĂ – Cristina Kubaș, o fetiță din Maramureș, a câștigat concursul naţional „Bătălia cărţilor”, care încurajează lectura de plăcere

0
1564
Cristina Kubaș și Christian-Ștefan Flandorfer-Tănăsuc, laureații concursului „Bătălia Cărților”

LECTURĂ. Finala națională a concursului „Bătălia cărţilor”, care încurajează lectura de plăcere şi promovează literatura contemporană pentru copii şi tineret în afara bibliografiei şcolare, a fost câştigată Cristina Kubaș, din Maramureş, la categoria copii, şi de Christian-Ştefan Flandorfer-Tănăsuc, din Iaşi, la categoria adolescenţi.

 

Competiția desfăşurată sub egida Asociaţiei Bibliotecarilor din Bibliotecile Publice din România a avut loc la Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” din Miercurea Ciuc și au participat 24 de elevi din 11 judeţe (Maramureș, Sibiu, Galaţi, Dâmboviţa, Caraş-Severin, Suceava, Argeş, Iaşi, Mureş, Cluj şi Harghita), câștigătorii zonali ai concursului care se desfășoară începând din anul 2014. Conform regulamentului, concursul se desfășoară pe două categorii de vârste: copii (cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani) şi adolescenți (între 14 şi 18 ani).

 

În cadrul concursului, un grup de bibliotecari a întocmit o listă cu 10 titluri de cărţi, pe care copiii şi adolescenţii trebuiau să le citească, să întocmească fişe de lectură şi, ulterior, în finala competiţiei, să-i convingă (în cadrul unei dezbateri “Convinge-mă să citesc”) şi pe ceilalţi să citească. Membrii juriului sunt specialişti în domeniu și au punctat discursul, modul de prezentare şi argumentarea, precum și implicarea în dezbateri şi interactivitatea.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ