CE NU ÎȚI SPUNE NIMENI – Despre „vinovații” lui Cherecheș, un narcisist inculpat și condamnat pentru corupție, din ce în ce mai mic, în privința propriului eșec privind anularea Sărbătorii Castanelor

29
23621
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

EXPLICAȚIILE EȘECULUI UNUI CONDAMNAT PENTRU CORUPȚIE. Bine, au fost prea multe mesaje în care mi se cerea să-l bag în seamă pe primarul Cherecheș în contextul discursului despre elucubrațiile privind motivația eșecului Sărbătorii Castanelor 2023. Nu sunt foarte aproape acum de Baia Mare (de aceea n-am fost prezent la conferința de presă în care edilul și-a chemat lacheii media pe care îi plătește din banii orașului să-l preaslăvească), nu mă mai interesează nici declarațiile sale, cele mai multe dovedite deja niște minciuni spuse din ce în ce mai puținilor creduli electori care îl mai venerează, în contextul viitorului său apropiat inexistent la cârma municipalității datoare vândută. Cherecheș va deveni amintire, așa cum a devenit Cristian Anghel. Sper ca măcar al 3-lea edil (postdecembrist) al orașului să nu o sfârșească în închisoare, pentru fapte de corupție. Măcar atât. Poate că băimărenii o să-și revină după aceste două experimente rușinoase, nedemne, lipsite de inspirație electorală.

 

… deci, conferință de presă, edilul la pupitru, vorbind la microfon într-o sală în care te auzi lejer vorbind fără microfon, cu cămașa de ploaie descheiată la doi nasturi pentru prezentarea publică a pilozității propriului piept, vorbind despre el la persoana a III-a singular, ca dictatorii Nicolae Ceauşescu, Saddam Hussein, Fidel Castro, Muammar Gaddafi, Alexandre Lukaşenko, Kim Jong-il, toţi cei care se consideră nişte fiinţe superioare omului de rând și care își marchează astfel auto-considerația. Cherecheș este doar un alt caz, minuscul față de cei numiți mai sus, de narcisism dictatorial, ca un indicator al megalomaniei, de individ în mintea căruia se declanșează o dedublare, care are despre sine o părere extraordinară.

 

Ce a zis el la acel simulacru de conferință de presă, cei interesați au ascultat / minunat / mirat / aprobat / dezaprobat, pe ceilalți bănuiesc că nu îi interesează, în consecință nu reiau spusele sale, pentru că oricum ne-a consumat destul din viață într-un mod extrem de toxic. Sinteza este că Sărbătoarea Castanelor 2023 nu se mai desfășoară din cauza a 6 persoane, rele, nominalizate: 4 consilieri locali (Bogdănel Gavra, Bogdan Hodorogea, Simion Bizău, Mircea Cirț) și 2 jurnaliști (eu și Ana Avram).

 

Să analizezi ceea ce spune Cherecheș este o risipă de timp, de aceea nu o voi face (din respect pentru timpul dumneavoastră, al cititorilor). Sigur că nu cei 6, 9, 1.000 de oameni au blocat Castanele, ci tocmai el și acoliții lui, atunci când au creat un caiet de sarcini pentru organizarea evenimentului cu prețuri extrem de mult umflate față de prețurile reale (2mnews deține oferta oficială și actualizată a firmei de impresariat care a adus artiștii la precedentele sărbători, prețurile fiind în mare cu circa 50% mai mici decât cele vehiculate de primar în fața consilierilor locali, pentru a argumenta în fața acestora de ce este nevoie de o alocare de 1,8 milioane de lei pentru organizarea sărăbătorii transformată în paranghelie de cea mai joasă speță, cu câștigători cunoscuți dinainte, cu firme de casă intromisionate pe lista încasatorilor banilor sifonați din bugetul orașului).

 

În consecință, a zis edilul Cherecheș – cel trimis de două ori în judecată de DNA pentru luare de mită, cel care a mințit de atâtea ori că acuși-acușica face aquapark, parcări subterane, stadioane, parcuri industriale, că mută sediul Primăriei, dar NU a făcut nimic din toate acestea – că ăștia 6 nominalizați au determinat DNA să vină în 28 septembrie la ora 10.00 și să ceară toate documentele cu privire la Sărbătoarea Castanelor, Iarna Băimăreană și Ziua Copilului (care a avut loc). Bine, a zis-o mai poticnit, așa, negăsindu-și cursivitatea, dar a zis-o.

 

În fapt, tot el a recunoscut că unica ofertă depusă a fost considerată neconformă de comisia de licitație, “pentru 3.000 lei” (probabil, oferta a depășit cu 3.000 de lei estimarea maximă a Primăriei, care oricum era dublă față de prețurile reale –  dacă cei de la DNA au dificultăți, 2mnews le oferă procurorilor anticorupție prețurile reale percepute prin oferta oficială a firmei care aduce artiștii la Castane). Dar tot Cherecheș a zis că dacă el s-ar fi ocupat, s-ar fi descurcat cu cei 3.000 de lei, pentru că… „să fim serioși”, a zis el, „nu ne-mpiedicăm de gândaci, adică de 3.000 de lei”. Cât să coste și seriozitatea? 3.000 de lei?

 

Pentru Cherecheș, cei 3.000 de lei sunt cât sunt pentru dumneavoastră, chiar și pentru cei care aveți salarii mai mari decât primarul inculpat și condamnat pentru fapte de corupție, 3 lei. Pentru că el are senzația (falsă) că este stăpânul orașului ăsta corupt până în prăsele, pe care l-a distrus cu strategiile sale de om extrem de toxic pentru o urbe care până acum părea părăsită de de cei care sunt plătiți să-i aresteze pe corupți și corupători.

 

Sigur, când un inculpat pentru corupție, cum este Cherecheș, îți arogă meritele deosebite ale opririi sifonării a încă 1,8 milioane de lei din bugetul orașului dator vândut (care nu își plătește furnizorii/contractorii decât cu mari întârzieri și care are mereu creanțe de zeci de milioane de lei la firmele pe care le păcălește să presteze pentru oraș), când se întâmplă asta, trebuie să fii mândru. Mărturisesc că nu sunt mândru, pentru că n-am niciun merit. Meritul este al celor de la DNA care s-au trezit din amorțeală, la jefuirea la lumina zilei a bugetului orașului.

 

M-aș fi bucurat însă, enorm, să am o contribuție la oprirea de la jefuirea a încă 1,8 milioane de lei din banii orașului. Cred că sărbătoarea unei comunități trebuie susținută în totalitate din bani privați, că trebuie organizată de firmele mari ale respectivului UAT, că administrația locală ar trebui să aibă ZERO contribuție. Așa se întâmplă și-n țările civilizate dezvoltate, așa cum nu e această Românie subjugată electoral și furată de capii administrațiilor locale.

 

Bine ar fi să nu se oprească DNA la Cherecheș, care oricum are probleme iminente în alt dosar de luare de mită și care va fi soluționat cu sentință definitivă în 24 noiembrie 2023, ci să extindă investigația la firmele de casă prin care edilul epurează banii urbei. Din nou, dacă DNA are dificultăți în acest sens, le punem la dispoziție strategia și identitățile portofelelor în care se revarsă banii orașului la prețuri mult supraevaluate.

 

Atât am vrut să vă spun despre numitul inculpat și condamnat pentru corupție, respectiv luare de mită, Cătălin Cherecheș. Un om mic, care nu are cum să spună decât lucruri mici. Încă 29 de zile. Apoi va fi liniștea dinaintea furtunii în care băimărenii trebuie să se decidă dacă vor în continuare să locuiască într-un sat cu blocuri, subdezvoltat și jefuit, sau vor să mai apuce și ei câțiva ani de normalitate urbană.

 

… am scris aceste litere-nșiruite, doar pentru că am fost rugat și pentru că nimeni altcineva nu s-a-ncumetat să le scrie. Aceasta a fost doar o reacție de normalitate la alte minciuni ale primarului Cherecheș ale unuia pe care, deși a încercat, nu l-a putut mitui.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

29 COMENTARII

  1. Cerecash ești gata….ca bateria la mobra. Sa ti pregătească mamita chifteluțe sa pleci repede . Noi promitem ca îți vom trimite chifteluțele cu praștia la garsoniera în Gherla. Și poate îți chemi și infractorii din imobiliare politie și cei cu liniuțe sa faceți cu toții petrecere acolo ….doar voi după gratii…. hai succesuri bombonel

  2. Voi ce ați făcut pentru municipiul nostru ? El nu a furat nimic,ci a fost o înscenare deoarece are bani destui nu este nevoit A ajutat pe toți băimărenii care i au cerut ajutorul Vreți sa ii luați locul sa furați voi ?! Băimăreni îl iubesc și îl vor apăra mereu ! Mai bine ați munci cinstit !!!

    • HAI mancatas sandalele tale Janetico. Stii ce canta cereches la seratele de urgii ce le organizeaza cu capii camarilei dupa ce se pudreaza toti ?? …….”ma iubeste femeile”………sigur are vise erotice cu cele care gandesc ca tine. Sa ne intelegem CERECHES nu ia spaga doar CERE – CHES !!! Ce nu intelegi Janetico ??? Dotore cereches nu stie sa fure are doar doctorat in devalizarea banului public, el devalizeaza si nu fura ca de aia l-au prins cu „rata-n gura”. Da Janetico este mare sufletist pe toti cei care au dat taxa de CHAS i-a ajutat si tratat dotore. DA Janetico vrem sa-i luam locu sa scapam orasu de CIUMA CHERECHESIANA, sa decaptivam orasu ca sa nu ne mai plece copii de aici unde au viitorul interzis. Vrem sa-i luam locu ca sa-i spulberam camarila, sa-i imprastiem haremul de tarfe maritate, si sa eliberam sclavele sexuale dependente. Vrem un audit cat mai complex pentru a extermina capusele care ani de zile au supt din bugetul local. Vrem sa-i degradam si sa-i trimitem in „agricultura” pe toti cei care l-au protejat, aparat si sustinut ca sa-si gonufleze pormoneu din bugetul urbei. Janetico GHINION. Baimarenii nu-l mai iubesc pe el, iubesc sticla de sampanie pe care o are fiecare in frigider si asteapta momentul in care o vor desface ca sa sarbatoreasca plecarea lui Alibaba si a celor 40 de hoti pentru a decaptica orasu. JANETICO bine spunea Iulian ca de ar durea prostia ar trebui sa stai tot la terapie intensiva

  3. OARE de ce DNA nu cauta de paduchi si aceste plante decorative (consilierii locali) si sa constate cat de tare le pute gura a usturoi ??????? Ca doar au facut parte si ei din cardasia (camarila) locala a devalizatorilor prin faptul ca au ridicat mana (votat) ca maimutele ( adica au imitat gorila cerechesiana ) la proiectele prin care au pulverizat banii bugetului pe infinite calcule de fezabilitate si proiecte propuse de marele ganditor si de neegalatul doctor a tot stiutor in economia devalizarilor si spagilor capo di tuti capi si a tot ce misca cereches. Sa nu uitam cu aceasta ocazie sa multumim nasului Soc Total, (si acesta mare doctor in santajologie) ca a botezat aceasta beizadea cripto comunista cu numele de CERECHES care i se potriveste ca manusile unui hot plecat la furat ca sa nu lase amprente…….. Multumim pe aceasta cale si ridicam palaria cu reverente in fata doamnelor Magistrate de la Curtea de Apel Cluj care au avut sange in instalatie sa dea de pamant cu acest smeu parasmeu, ca sa decaptivam acest oras si pentru a-l putea resuscita si salva din subdezvoltare

  4. DUMNEZEU TATAL CERESC TOTUSI EXISTA. Chiar daca in ultimii 10 ani institutiile de forta (DNA, DGA, DICOT, SRI, Politia, Parchetul, Curtea de conturi, etc. efectiv NU AU EXISTAT in orasul captiv, pentru ca au luat somn. Un somn cu iz de complicitate la tot ce sa delapidat si furat din bugetul acestui oras in decursul timpului. Adica cand multi au atras atentia prin diferite mijloace ca primarul orasului trage pe nas, delapideaza si fura cei care trebuia sa se autosesizeze ne-au convins ca este mic (la caracte) si nu stie ce face …….Aceasta publicatie precum si cei care au adugat comentarii au aratat si instiintat institutiile care trebuia sa se autosesizeze inca de acum 10 ani dar acestia s-au facut ca ninge cu zapada virtuala adunata cu multa sarguinta de „fini” camarilei. Cu crasa nesimtire si cu evidenta lipsa de profesionalism dupa 10 ani de devalizari prin intermediul Sarbatoarea (balciul) castanelor, se autosesizeaza si DNA Maramures. Cum sa le spunem ?? Buna dimineata (cum le-a spus Alba ca Zapada piticilor) sau sa-i aplaudam frenetic ca s-au trezit la realitate ???????????? Chiar si asa aceasta institutie mimeaza ca s-au trezit sau inca sunt buimaci ???? Adica in loc sa cerceteze in paralel camarila, clica, pupincuristi si firmele de casa, cerceteaza ceia ce trebuia sa cerceteze Curte de Conturi Maramures (aici trebuie DNA sa bata la usa) si sa le ceara socoteala. Cinstit si corect DNA trebuie sa descinda la departamentul de contracte civile si la inspectorii acestora deoarece din crasa incompetenta NU AU VRUT sa constate ca preturile de achizitii si servicii ca pret sunt gonoflate chiar si cu de 4 ori mai mult decat preturile existente in piata in acel moment la alte companii. Oare de ce ?? Pentru ca sa inchida gura rezvratitilor, si sa le arate ca au fost si nu au gasit mare lucru deoarece au cautat doar unde sa nu deranjeze !!!!!!!!!

  5. Excelent articol. La cat de multi ani! Toti vrem un oras european nu o feudă săracă cu baroneala locală, ar putea DNA sa mai mearga si in lungul tentaculelelor, primarul nu are putere decizionala totala intr.un oras, mai e ajutat si de altii

  6. felicitari pentru articol, eu sper ca mai sunt si alti oameni lucizi in orasul acesta, care stiu de multa vreme ce fel de lighioana e Chereches … scrie in articol, nu trebuie sa repet si eu – ce e un mare pacat, faptul ca DNA ul si toti cei abilitati au dormit multa vreme, si vor mai dormi, pentru ca si aia actioneaza tot politic, si orasul a devenit o caracatita – toti cei care ar avea puterea financiara sa iasa in fata si sa zica ceva, nu o fac, pentru ca sunt conectati direct sau indirect la aceasta caracatita – trebuie sa recunoastem, Chereches nu e prost, dar din pacate si-a consumat viclenia, nu pentru a face bine celor din jur, ci doar lui si acolitilor lui … eu zic ca Chereches e o pata de 10 ori mai mare decat Anghel, si din pacate am mers din rau in mai rau …sper sa ne trezim …

  7. Vă salut , în această liniștită după-amiază , când nu s-a mai închis traficul , nu se mai pun tarabe , nu vor mai fi zgomot , mizerie , distrugere de spații verzi și spălare de bani
    în Baia Mare .
    Majoritatea oamenilor ce-au rămas normali în acest oraș nu-nțeg de mulți ani de ce rezistă acest primar în funcție .
    Din nefericire majoritatea celor din asemenea funcții sunt propulsați exclusiv datorită complexei farse fiscale ce-nconjoară politicul și omoară neuronal societatea civilă .

    În multe primării și-n prea multe alte instituții ale statului
    povestea e la fel de tristă și de interminabilă .

    Mulțumim că luați atitudine , încă ! 🖤

  8. Ce-am înțeles eu de la tovarașul este că cei șase lgbt-iști neiubitori de cultură și sport, au reușit să fie doar groparii sărbătorii castanelor, nu și a municipiului Baia Mare. Că mai e mult până departe! Că „aquila non capit muscas” dar în cazul de fața face o excepție, pentru că groparii nu l-au atacat doar pe EL CEL DE NEZDRUNCINAT, ci i-au nenorocit pe băimareni, pe care el ii iubește! Că peste trei săptămâni se va înălța precum pasărea phoenix din propria-i cenușa și ne va face pâna la urma un bâlci numit „castane pentru toți”. Că doar n-o să piardă 900.000 lei. Adică primăria n-o să piardă, nu el! Io așa am înțeles da’ se poate să mă-nșel. O fi de la liniuțele albe. Alea de tot apar pe cer de la o vreme și pe care ni le tot prezintă domnul detectiv cu cioară pe umăr la poza de profil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here