„MIRCEA, FĂ-TE CĂ LUCREZI” – În Baia Mare, se licitează cine lipește polistiren pe 27 de blocuri: „halatul”, peste 8 milioane de euro

0
5233

FAPTĂ. Pompos, tehnic, prețios, lipirea de polistiren pe blocurile de locuințe este denumită „lucrare de creștere a eficienței energetice”. Să nu ne luăm, totuși, chiar așa în serios și să rămânem în lumea reală: vedem cu toții lucrarea, se lipsește polistiren, se tencuiește, ura și la gară! A, în drumul spre „gară” se trece pe la casierie, pentru decont.

 

Bine, acestea fiind spuse/comunicate să vă înștiințăm de o grozavă lucrare de peste 37,4 milioane de lei + TVA (adică peste 8 milioane de euro) care va avea loc în Baia Mare. Trebuie lipit polistiren pe 27 de blocuri. Nu știu de ce (reflex pavlovian!), când aud de lipit polistiren pe blocuri rememorez aproape instantaneu celebra frază caramitruiană din decembrie 1989: „Mircea, Mircea, fă-te că lucrezi”.

 

Sigur, lucrarea fiind atât de amplă, s-a introdus în licitație deschisă, așa că nu știm încă cine va fi câștigătorul, deși se perindă prin Baia Mare fostul primar interimar al municipiului, Mircea Dolha (care controlează o firmă care subcontractează exact acest gen de lucrări, dar nu în Baia Mare, ci în București – pentru că Dolha a depășit stadiul de provincial, e un om fin, de când își bea cafeaua de dimineață din ceșcuță cu guler auriu, inscripționată “Versace”).

 

Ăsta-i adevărul și vi-l spun ca-n confesional, într-un exces de sinceritate: acum chiar nu știm câștigătorul. Nu știm, chiar dacă uneori, când are drum pe la Primărie, Dolha mai intră și prin biroul primarului Cătălin Cherecheș, așa, din politețe, să dea „Bună ziua, ce mai faceți”… d-astea, clasice.

 

Practic, atât am intenționat să vă anunț, să ne bucurăm cu toții că administrația publică din Baia Mare cumpără servicii de proiectare, asistență tehnică și execuție de lucrări privind creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe (v-am spus, sunt 27 de blocuri, împărțite în 5 loturi).

 

Pentru statisticieni și locatari (să fie fericită toată lumea), iată care-s blocurile: Bd. Unirii nr. 6 sc. D, nr. 7 sc. ABCD; Bd. Traian nr. 6, nr. 17, nr. 27, nr. 29, nr. 31; Bd. București nr. 8 sc. ABC, nr. 28; Bd. Decebal nr. 2, nr. 12, nr. 14, nr. 20; Bd. Republicii nr. 52; Bd. Independenței nr. 20; str. Agriculturii nr. 10; str. Avram Iancu nr. 17 sc. AB; str. Ana Ipătescu nr. 2; str. Victoriei nr. 45A, nr. 57; str. George Coșbuc nr. 14; str. I.L Caragiale nr. 11, str. D. Cantemir nr. 3, nr. 7; str. V. Babeș nr. 19; str. C. Porumbescu nr. 2; str. Gării nr. 7.

 

Valoarea totală estimată a achiziției este de exact 37.446.685,38 lei + TVA, licitația e deschisă, se pot depune oferte de oameni fini până în 23 iunie 2020, iar winner-ul va fi declarat cel care va oferi “cel mai bun raport calitate-preţ”.

 

Cam asta a fost povestea despre cum nu credeam că-n viața asta o să scriu vreun editorial informativ și despre cum se lipește polistiren de 8 milioane de euro pe 27 de blocuri din Baia Mare. Să dăm cep bucuriei!

 

P.S.: Poza n-are legătură cu scrierea. Pur și simplu era prea urâtă una cu muncitori în salopete care lipesc polistiren de 8 milioane de euro pe blocurile din Baia Mare.

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here