INVESTIȚIE – A fost atribuit contractul de 3,8 milioane de lei care vizează construirea a două noi poduri în Maramureș

0
2646

INFRASTRUCTURĂ. Administrația locală din comuna maramureșeană Remeți, situată la granița cu Ucraina și controlată de edilul Ivan Claudiu  Brînzanic (UUR), a semnat un contract în valoare de 3,8 milioane de lei (exact: 3.807.320,41 lei, sumă care include TVA), care prevede construirea a două noi poduri rutiere peste cursul de apă Baia. Contractul a fost semnat la 24 octombrie 2023 cu asocierea de firme Byg Spedition Building SRL & Conrep SA & Four Grip Invest SRL (au fost 3 ofertanți, doi retrăgându-se din licitație).

 

Ambele poduri au fost proiectate pe strada Surdic (care se intersectează cu DN19), sunt prevăzute cu deschideri de 10 metri, cu două benzi de circulație și câte un trotuar, partea pietonală fiind delimitată de carosabil cu parapeți de siguranță.

 

Demersurile pentru obținerea finanțării necesare acestui obiectiv de investiții (prin Programului Național de Investiţii „Anghel Saligny”) au demarat încă din noiembrie 2021, la acea vreme fiind estimată o sumă de peste 4,65 milioane de lei. Contractul a fost atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală de 40%).

 

Constructorii – identități
Byg Spedition Building SRL, liderul de asociere, este înregistrat  în Vișeu de Jos și este controlat de Stelian Gheorghe Năsui (candidatul PSD la funcția de primar al comunei Vișeu de Jos în 2020). Anul trecut a avut o cifră de afaceri de 2,11 milioane de lei și un profit net de circa 425.000 lei, realizat cu 7 angajați, dar și datorii de aproximativ 835.000 lei.
Conrep SA este înregistrat în Vișeu de Sus este specializată pe lucrări de construcție și este controlată scriptic de  Ileana Urda (45%, originară din Ruscova) și Alexandru Cenușă (41%, originar din Câmpulung Moldovenesc – jud. Suceava). În 2022 a raportat o cifră de afaceri de 50,62 milioane de lei și un profit net de aproape 3 milioane de lei (al treilea cel mai mare din istoria economică a societății), realizat cu 161 de angajați.
Four Grip Invest SRL este înregistrat în Rona de Jos, este specializat pe lucrări de construcții a clădirilor și este deținută de 4 asociați (fiecare dețin părți egale, 25%): Ioan Anton Herbil, Gheorghe Pavel Nan (primii doi sunt asociați în procente egale și în firma de consultanță Topo Land Rona SRL, firmă cu 3 angajați), Petru Nan (care deține și firma de inginerie și consultanță tehnică Design Proconst SRL din Rona de Jos) și Radu Ionuț Țiplea (originar din Berbești, sat aparținător de comuna Giulești). Anul trecut, firma a raportat o cifră de afaceri de 173.306 lei și un profit net de 116.319 lei, realizat cu 1 angajat.

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here