PROBLEME ȘI-N PARADIS – O multinațională a cerut insolvența firmei de familie a fostului deputat și primar interimar al Băii Mari, Mircea Dolha

0
2342

FAPT. Compania multinațională Arabesque – a cărei subsidiară din România e înregistrată în Galați, are circa 3.000 de angajați și în 2019 a raportat vânzări de aproape 2 miliarde de lei – a cerut insolvența firmei de familie a fostului deputat PSD de Maramureș și fost primar interimar și viceprimar al municipiului Baia Mare, Mircea Dolha (foto mare sus, 51 de ani), Maruani Com SRL (care o are ca unic asociat pe soția sa, Rodica Dolha, și l-a avut pe el în postura de manager/director general).

 

Speța va fi judecată la Tribunalul Maramureş. Fostă fabrică de carne, Maruani Com s-a reconvertit în firmă de transport și logistică, precizând că după fuziunea cu sereleul Tina (fosta firmă de transport a lui Dolha, din anii ’90, de la pionieratul său în peisajul economic busculant din județ) are “o experiență de peste 25 de ani pe piata transporturilor din Europa”. Înfiinţat în 1994, sereleul Maruani Com a raportat în 2019 o cifră de afaceri de 5,6 milioane de lei și un profit net de 310.000 de lei, obținut cu o medie de 10 angajați, dar și datorii de 3,5 milioane de lei.

 

Pentru că insolvența a fost cerută de compania multinațională al cărei obiect de activitate este comerțul cu materiale de construcții, cel mai probabil creanța a fost făcută în urma achiziției materialelor de construcții pentru unele lucrări pe care le mai efectuează sereleul lui Dolha (care, în istoria recentă, a transportat gunoi, a lipit scârț pe blocuri de locuințe – ca subcontractor, în Sectorul 1 al Capitalei -, a vândut și cumpărat terenuri etc.).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here