CE GHINION! – Ratează Cupa Mondială: 2 din cei 6 jucători ai campioanei Știința Baia Mare selecționați în lotul național s-au accidentat și au fost înlocuiți

1
341
Mihai Mureșan, Paul Popoaia

CUPA MONDIALĂ 2023 RUGBY. Mijlocașul la deschidere Mihai Mureşan şi fundașul Paul Popoaia, 2 din cei 6 jucători ai campioanei Știința Baia Mare selecționați în lotul național pentru Cupa Mondială s-au accidentat în ultima săptămână de pregătire, la meciul test cu Italia, şi au fost înlocuiţi cu Lama Sioeli (de la CSM București – cu cetățenie tongană și română) şi Taliauli Malohi Sikuea (de la Știința Baia Mare – cu cetățenie tongană și română). De asemenea, din același motiv (accidentare fără posibilitatea recuperării până la Cupa Mondială), a fost scos din lot și Mihai Macovei, ”veteranul” naționalei (104 selecții, a participat la Cupele Mondiale din 2011 şi 2015), fiind înlocuit de Andre Gorin.

 

Mihai Mureşan (20 ani, cel mai tânăr component al lotului național pentru Cupa Mondială) s-a accidentat în meciul din Italia (a fost diagnosticat cu luxaţie antero-inferioară umăr drept şi leziune Bankart cu indicaţie chirurgicală), perioada de indisponibilitate fiind de 3-4 luni. Paul Popoaia se află în recuperare fiind diagnosticat cu bursită subacromială şi tendinită supraspinos (o contuzie puternică la umăr).

 

În urma modificărilor cauzate de accidentări, în naţionala României (care s-a reunit astăzi, 28 august, pentru o ultimă săptămână de pregătire, la Bucureşti) are în lot 5 sportivi de la campioana Știința Baia Mare: talonerul Robert Irimescu, linia a II-a Ștefan Iancu, linia a III-a Florian Roșu, centrul Jason Tomane și aripa Taliauli Sikuea. Lotul României (33 de sportivi) pleacă spre Franța, acolo unde se dispută Cupa Mondială 2023, duminică, 3 septembrie.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here