FAPT – Administrația județeană are autorizație de construire pentru reabilitarea Muzeului de Istorie și Arheologie, dar nu se poate apuca de lucru pentru că… încă nu are banii necesari: obiectiv estimat la 41 de milioane de lei

0
241
Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș

AUTORIZAT, DAR NEFINANȚAT. Consiliul Județean Maramureș a obținut autorizația de construire pentru reabilitarea Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, de pe strada Monetăriei nr. 1-3 (complex de imobile edificat în sec. XVIII-le, care a servit ca Monetărie), lucrare declarată la o valoare de 28 de milioane de lei (exact: 28.404.714,20 lei).

 

Valoarea declarată a investiției de construire propriu-zise (în baza căreia se achita taxa pe autorizația de construire) este cu 13 milioane de lei mai mică decât valoarea declarată a proiectului investițional (care mai include consultanță, cheltuieli directe/indirecte/neprevăzute etc.), care este de aproape 41 de milioane de lei (exact: 40.978.652,94 lei, sumă aprobată în plenul CJ Maramureș). O problemă constă și în faptul că deși a obținut toate avizele, acordurile, certificate ș.a.m.d. necesare demarării investiției, administrația județeană nu are încă și finanțarea necesară.

 

Proiectul a fost depus spre finanțare prin Programului Regional Nord-Vest, cu valoarea aprobată de forul deliberativ al județului: 40.978.652,94 lei (sumă care include TVA). Din acești bani, contribuția din bugetul județului Maramureș  este de aproape 7 milioane de lei (exact: 6.925.984,92 lei – valoare formată din cheltuielile neeligibile, de 6,2 milioane de lei, și cofinanțarea – 2% din valoarea totală eligibilă). De asemenea, dacă va semna contractul de finanțare, tot din pușculița județului se vor plăti toate cheltuielile conexe și de mentenanță.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here