DEJA RIDICOL – Primăria Baia Mare a cumpărat, din nou, servicii de elaborare a documentației pentru… Complex de agrement acvatic

8
10221
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

AQUA PARK-UL DE PE HÂRTIE. Dubla aniversare, a împlinirii a 11 ani de când primarul Cătălin Cherecheș a promis public că administrația locală va demara construirea unui Aqua Park în municipiul Baia Mare în locul defunctului ștrand public dezafectat, în bazinele căruia au crescut copaci, și a împlinirii a 4 ani de același personaj a plătit din banii orașului documentația pentru acest proiect (firmei Taffo SRL), prezentând apoi desenele unui proiect utopic pentru sărăcia pușculiței urbei, care se ridica la aproape 150 de milioane de lei (în 2019) și urma să fie construit pe o suprafață de peste 3,26 hectare, au fost aniversate, e drept, pe tăcute, printr-o nouă probă a lipsei totale a simțului ridicolului.

 

Prin prezenta scriere, 2mnews realizează cuvenita îndreptare și face public modul în care Executivul Primăriei Baia Mare a sărbătorit dubla aniversare.

 

Nu a făcut, dar măcar a mai cumpărat o dată

 

După cei 11 ani împliniți de la neîmplinirea proiectului recitat electoral (care a fost botezat de Cherecheș – nu doar fără să se nască, ci și fără ca măcar “mama” să rămână însărcinată – Rivulus Aqua Spa & Sport), joi, 3 august 2023, Primăria Baia Mare, controlată de edilul Cătălin Cherecheș (PSD), a cumpărat, prin achiziție directă de la firma orădeană Poliart SRL… servicii de elaborare a documentațiilor impuse de legislație pentru construirea unui complex de agrement acvatic (studiu de fezabilitate, documentația tehnică pentru obținerea avizelor și autorizației de construire). Pe principiul: Nu a făcut, dar măcar a mai cumpărat o dată.

 

Achiziția a făcut parte din registrul celor cu dedicație, fiind efectuată în mai puțin de o oră (timpul dintre postarea anunțului de achiziție, răspunsul firmei și închiderea licitației). Contractul a fost încheiat pentru suma de 321.300 lei (care include TVA).

 

Sereleul Poliart din Oradea, specializat în lucrări de arhitectură, este controlat de arhitectul Ianceu Daniel Tivadar, care mai deține o firmă similară, Arhipelag Proiect SRl din satul Urviș de Beiuș (com. Șoimi, jud. Bihor). În 2022, firma a raportat cea mai mare cifră de afaceri din istoria sa economică, 9,72 milioane de lei (o dublare a celei mai mari cifre de afaceri anterioară) și un profit net de 3,05 milioane de lei, realizat cu 17 angajați.

Firma orădeană a mai proiectat complexe de agrement acvativ, însă în diferite sate și orășele din România (satul Sântandrei – jud. Bihor, satul Odoreu – jud. Satu Mare, Sânnicolau Mare – jud. Timiș, Marghita – jud. Bihor, Deva – jud. Hunedoara).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

8 COMENTARII

  1. CUM este posibil concetateni baimareni ca un soarece oportunist arogant si plin de dispret fata de lege sa ne fure chiar asa pe fata cu un tupeu incredibil ??? Cum este posibil sa fure bani din bugetul local dupa bunu lui plac platind sub nasul consilierilor locali facturi trucate pentru aceiasi prestatie de nenumarate ori. ??? Voi baimareni cum puteti tolera ca pe banii munciti cu sudoare pentru a plati taxe bugetului local acest bufon sa cumpere servicii si produse cu de 3 – 4 ori mai mari decat preturile afisate public pe internet ?? Cum este posibil ca acest mascarici sa aiba propriul lui clan si locotenenti in acest oras prin intermediul carora si-a asigurat protectie fata de institutiile statului la toate nivelele ??? Seniori si bunici baimareni cum va puteti lasa manipulati si prostiti ca sa sustineti un devalizator profesionist ??? Chiar nu va pasa ca ve-ti compromite definitiv viitorul din acest oras al copiilor si nepotilor vostri ??? Chiar atat de egoisti sunteti ca sa protejati un puscarias si SPA….AR fara scrupule pentru a ne putea jecmani in liniste ?? In afara de unele zonele centrale ale orasului si de cartierele unde consilierii au interese Baia Mare este un etalon al prostului gust al degradarii si mizerie care arata la fel ca acum 20 de ani. Pentru a ne mai putea fura inca un mandat sobolanul cereches si-a bagat mucii in cascavalul PSD-ului (cumparand si in aceste zile un partid mare pe care-l va face mic INCA O DATA si se va face frate cu satana pana trece puntea electorala) ALO domnule Ciolacu aveti ochelarii cu cel mai mare factor de protectie UV si nu vedeti ce se intampla in camara partidului ???? Despre „presedintele” PSD Maramures nu are rost sa mai vorbim, de cateva luni incoace are si sustine un singur scop : lustruirea pantofilor cerechesieni cu falsa speranta ca va fi sustinut de „sarpele cereches” (pe care-l strange la piept) si va putea deveni vreodata presedintele Consiliului Judetean Maramures !!! SOHAN cum se spune in acest judet. …………Doamne Bunule Dumnezeu, Tata Ceresc cu harul si puterea ta cea mare fereste-ne Doamne de urgia si nenorocirea prin care aceste doua specimente sa conduca orasul si judetul…………Te rugam sa ne ai in paza TA si sa nu cobori asupra noastra aceasta nenorocire………Doamne ajuta – ne si nu ne lasa prostiti de povesti de dragoste cu Ileana Cosanzeana si trezestene din acest blestem…………

  2. Ce gluma proast e justita in Romania si mai prosti ca justitia sunt […] de baimareni ca il tot voteaza pe gunoiu asta […] [comentariu moderat pentru limbaj]

  3. In cazul lui Catalin Chereches edilul Baii Mari ,cam de multi ani se confirma versurile lui Vlahuta, ,Minciuna sta cu regele la masa… ” Multe promite si a promis acest personaj dar de facut a facut mai putine. Ceea ce il preocupa in mod special este propria- i imagine,problemele sale personale: cand si cu cine se casatoreste, unde se casatoreste etc. In rest iilasa pe altii sa isi bata capul cu problemele urbei. Pe langa acest aspect il mai preocupa si migrarea de la un partid la altul indeobste se orienteaza spre formatiunea politica aflata la guvernare in scopul atragerii de fonduri si a asigurarii protectiei in fata justitiei,cunoscut fiind ca are probleme grave la acest capitol,( luare de mita in forma continuata),iar procesele se muta,se stramuta si se amana. Cand de fspt ar trebui sa isi ispaseasca pedeapsa pentru faptele comise. Insa,de cativa ani a devenit activa politic si mama sa,care in acelasi stil ,al lipsei de consecventa si principii cocheteaza si cu liberalii, mai nou cu cei de la ALDE si poate va bate si la poarta PSD. Aceasta practica a politicii in familie ne aminteste de vremea raposatului Nicolae Cesusescu. La asa mama preocupata de politica asa fiu traseist si inconsecvent. Ss speram ca in 2024 baimarenii vor vota cu mai mult discernsmant o persoana care sa- i reprezinte cu cinste si devotament.

  4. Bine că îmi las bani la AQUASTAR în SATU MARE , că eu AQUAPARC în BAIA MARE nu am !!! EU tot stau aici pe gînduri pe bune , în SATU MARE s-a putut face un aeroport ca lumea frumos …în BAIA MARE e un aeroport de tot rîsul , în SATU MARE s-a putut face un AQUAPARC frumos , în BAIA MARE nici aia nu este , în SATU MARE s-a putut un drum expres să ocolești orașul și să nu îți mănânci timpul în aglomerația din oraș să ajungi la frontieră mai repede , în BAIA MARE nu s-a putut face nici aia un drum expres legat pînă în SATU MARE , în SATU MARE s-a putut face să nu se primească în oraș să circule firme de transport persoane cum ar fi BOLT ȘI UBER să le ia pâinea taximetriștilor locali autorizați regulamentar de PRIMĂRIE !!! DE CE ÎN SATU MARE SE POATE LUCRURI BUNE ȘI ÎN BAIA MARE NU !!!!??????

  5. Lăsați Omul în pace, nu vă place? Plangetiva și
    voi la DUMNEZEU poate vă ajută. Comentariile le primește personal. A făcut dar NU mai face sa săturat și el săracul. A trebuit să se însoare și voi îi tot băgați tot felul de chestii pe cap.

  6. Doamen fereste …nici u sti ce sa mai zici … parca nici haz de necaz nu-ti mai vien sa faci … poate strange omul bani de nunta, ce sa zic …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here